Skal høre på Nickelback én uke i strekk

En amerikansk mann skal, for veldedighet, høre på «verdens mest forhatte band» i 168 sammenhengende timer.

Det er viktig å støtte gode saker og hjelpe mennesker i nød, og mange legger ned arbeid for å gjøre nettopp dét – enten det er ved å være bøssebærer eller å selge vafler.

Men det er også enkelte som drar dugnaden til det ekstreme.

Denne uken skal en modig mann høre på «verdens mest forhatte band» Nickelback – 24 timer i døgnet, én uke i strekk – for å samle inn penger til veldedighet.

Risikerer helsen

Jesse Carey forsøker å gjøre noe ingen andre mennesker har gjort før han. (Foto: Twitter)
Jesse Carey forsøker å gjøre noe ingen andre mennesker har gjort før han. (Foto: Twitter)

På mandag begynte den strabasiøse uken til Jesse Carey, som har lansert en kampanje for å samle inn penger til å bygge brønner i utviklingsland.

Ved å frivillig høre på Nickelback i 168 timer sammenhengende – i dusjen, om natten og på jobb – oppfordret amerikaneren folk til å bidra med penger.

– Jeg er villig til å risikere helsen min for denne utfordringen. Det er selvfølgelig veldig farlig å eksponere seg selv for så store mengder Nickelback, sier initiativtakeren og legger til:

– Jeg har snakket med flere leger som alle har sagt at dette eksperimentet kan føre varige mén på ører, hjerne, nyrer og sjelen min.

Det filantropen kaller for «den ultimate utholdenhetsprøven» har virkelig forent folk. Kronerullingen har for øyeblikket samlet inn over 160.000 kroner, som alle skal brukes til å sørge for rent vann til trengende.

I tillegg håper Carey at stuntet skal virke oppmuntrende for andre som sliter.

– Jeg vil at andre som har en tøff uke skal tenke: «Jeg er kanskje virkelig trist og nedfor, men akkurat nå finnes det en fyr som har hørt på Nickelback flere dager i strekk», sier han ifølge Time på podkasten sin.

Prøver å unngå mentalt sammenbrudd

I skrivende stund er Carey på sin fjerde dag, og han skal altså lytte til Nickelbacks katalog på repeat helt frem til mandag 22. februar. På forhånd skrev han at nøkkelen til suksess var å jevnlig tøye trette muskler, huske å drikke nok vann og prøve å unngå mentale sammenbrudd.

Likevel virker det som at prøvelsen har satt sine spor, og han har siden ukestart kommet med flere nedbrutte Twitter-meldinger.

Se musikkvideoen til Nickelback – «Rockstar»: