Skitne Haldensere

– Det er for få jenter som spiller i rockeband. Og det er ingen god grunn til det! Lucky Malice er Ukas Urørt

– Nå har gutta dominert lenge nok, understreker trioen Lucky Malice.

P3 Urørt mener:

Lucky Malice lydlegger bakgårdsfesten du bare må dra på selv om du vet du kan våkne opp med skrubbsår. De rølpete Halden-jentene har den samme skitne sjarmen som sine byslektninger i Oslo Ess, bare med en mye mørkere undertone . Ikke ulikt grønsjen som herjet på 90-tallet, slår de sammen elementer fra punk og alternativ rock på en måte som i 2013 høres uforskammet frisk ut.

Mer om:ucky Malice på Urørt

– Låta Paralyzed handler om å gjøre feil og om det å ha følelsen av at alle er i mot en og at man aldri vil bli tilgitt.

– Vi ønsket at låta skulle uttrykke følelser som paranoia, bunnløs fortvilelse og desperasjon. Paralyzed ble til etter at Linda gikk gjennom et tungt samlivsbrudd, men i teksten valgte vi heller å bruke et mord som tema.

Liker det enkle uttrykket

– Musikken vår er energisk, passe rufsete og passe melodiøs. Vi er en trio med gitar, bass og trommer. Der mange ville sett på det som en begrensning, har vi alltid likt det enkle uttrykket tre instrumenter gir. Vi synger alle tre og vi liker både å synge sammen i fine harmonier og å vræle litt.

Lucky Malice er Karine Brække (28) trommer/vokal, Linda Haug (28) gitar/vokal og Hanna Fauske (25) bass/vokal.

Desperate etter å starte band

Bandet startet allerede i november 2004 da Karine og Linda møttes på Høgskolen i Østfold.

– Vi var desperate etter å starte band og etter å ha covret Ebba Grön, Ramones og The Distillers et par øvinger, var vi i gang med egne låter.

– Hanna ble med da vi trengte ny bassist i 2010, hun ble sosial magi for bandet vårt, i tillegg til at hun delte vår musikalske lidenskap og kjemi.

Lucky Malice (Foto: Kjartan Hjermann Døhlie/ Hanna Fauske) Lucky Malice liker kvinnelige musikere som spiller hard musikk med sterke feministiske referanser (Foto: Kjartan Hjermann Døhlie/ Hanna Fauske)

Søte og utfordrende

Jentene visste tidlig at de ville ha et bandnavn med order ”lucky” i seg.

– Vi ba en kompis, Kristian Bredenbeck, som er god med ord, om han kunne komme med noen gode forslag. Vi falt for Lucky Malice med en gang, først fordi det klang godt. I tillegg fant vi ut at malice betyr skadefryd, noe som gjenspeiler oss i det at vi er både søte og utfordrende.

sterke feministiske referanser

– Vi blir selvfølgelig inspirert av mennesker vi møter, samfunnet vi lever i og forskjellige miljøer rundt oss, men bandene som utgjorde Riot Grrrl-bevegelsen på 90-tallet har alltid vært en viktig inspirasjonskilde.

– Band som Sleater Kinney, The Muffs, L7 og Babes in Toyland er kvinnelige musikere som spiller hard musikk med sterke feministiske referanser. De er damer som tør å si det de mener, samtidig som de sminker seg og går med kjole. I tillegg liker vi mange andre band innenfor punk, hardcore, indie og grunge, fordi de har en energi, formidlingsform og et uttrykk som vi kan relatere oss til som band.

– Lucky Malice er et demokratisk band, der alle bidrar med riff, vokalforslag og tekstskriving. Oftest blir riff og melodilinjer til ferdige låter på øvingslokalet. Alles puslebiter av bidrag pusles sammen til låter som har spor av alle tre bandmedlemmene i seg.

Lucky Malice (Kjartan Hjermann Døhlie/ Hanna Fauske) Lucky Malice er Ukas Urørt (Kjartan Hjermann Døhlie/ Hanna Fauske)

Albumslipp og turné

– I løpet av mange år som band har det skjedd ekstremt mange interessante ting, men noe av det som har betydd mest er det å gi ut vårt første album, Homme Fatale, og et eventyr av en turné i Spania. (sjekk ut både album teaser og Lucky Malice in Spain 2012 – dokumentar på YouTube) Begge deler skjedde i løpet av 2012. En annen generell interessant ting er at til tross for bandmedlemmer som har flyttet landet rundt, sluttet i bandet, jobber, studier, mannfolk og en barnefødsel, har bandet bestått i alle disse årene. Vi er sterkere enn noen gang.

Når de ikke lager musikk er Karine og Linda er lærere i Halden/Rakkestad, mens Hanna studerer kunst i Trondheim.

– I tillegg er vi er engasjert i vårt uavhengige plateselskap Tonehjulet Kräftpest.

Gylden mulighet

– Vi håper at det å være Ukas Urørt betyr at vi får spille enda flere konserter! Det er alltid godt å høre at noen liker bandet og musikken vår. Radiospilling og promotering gjennom Urørt er en gylden mulighet til å nå ut til flere. Stor stas!

Se musikkvideoen til låta «Chatting Up»:

– Hva er den største skandalen dere har vært borti?

– At Pussy Riot er i fengsel på grunn av at de spiller i band og sier det de mener, akkurat sånn som oss. Slipp dem fri! Kvinnesamhold er ikke alltid en selvfølge og det er alltid fascinerende og merkelig å møte jantelov fra andre jenter. Vi burde heie på hverandre! Heldigvis skjer det ikke så ofte. Ellers skjer det mest skandaløse på Tonehjulets fester i Halden. Og det som skjer der, blir der…

Store planer

– I påsken skal vi spille ni konserter på ti dager i Spania. Det blir fantastisk! Vi jobber flittig med nye låter, og etterhvert skal vi i studio for å jobbe med nytt album. Vi har planer om flere musikkvideoer. Vi drømmer om en skikkelig Norgestur og USA-tur m.m.

Av andre favoritter på Urørt er det mange band, spesielt fra musikkscenen i Halden, som må nevnes som favoritter for Lucky Malice.

Göttemia er Norges beste band og jobber utrolig hardt. Vi håper flere vil få øya opp for dem. FORK lager fantastisk musikk, og kommer snart med en plate vi gleder oss stort til. Hanna spiller også i Vaya Con Satan, og Karine spiller også i Garden og Anti Poison Slammer. Det er jo bare dust å ikke nevne dem. Ellers kan vi slenge på: Norsk Råkk, Dwimmer, Freedumb, Warp Riders, The Monotrons, Blomst, Messerschmitt, Kakke og Demonica, Gringo Bandido, Pretty Diesent, Kiss Kiss King Kong, Oslo Ess, Pretty Shitty er ikke på Urørt, men må få seg profil snart!

– En siste appell til folket?
– Det er for få jenter som spiller i rockeband. Og det er ingen god grunn til det! Nå har gutta dominert lenge nok. I tillegg må folket sjekke ut all den fine musikken Tonehjulet Kräftpest presenterer.

Se musikkvideoen til låta «Lucky Strike»:

Hør også intervju med Lucky Malice i Urørt på P3, onsdag mellom 21 og 23.

Liker du Lucky Malice? Legg igjen en kommentar men din mening!