Skitten westernrock

– Et helvetes skrangleband som spiller ekte prærierock med solgt sjel. Yuma Sun er Ukas Urørt!

Yuma Sun har base i Bergen og består av Jaran Hereid (kassegitar/banjo/vokal), Espen Lund (gitar), Bjørn Ognøy (baryton-gitar), Simon Kjelsvik (kontrabass) og Andreas Dyraas (trommer).

P3 Urørt mener:

Yuma Sun overbeviser med gjennomført westerntematikk og skiller seg ut i mengden av andre garagerockband. «Another Day» byr på støvete riffing, galopperende melodilinjer og et sterkt refreng.

Mer om: Yuma Sun på Urørt

– Låten «Another Day» ble skrevet på et nedlagt filmsett i Bergen. Det var kanskje en av de låtene som uløste serien med hendelser som førte til at Yuma Sun låter slik vi gjør idag.

Ekte westernrock

– Vi har laget musikk siden barneskolen. Noen mener jo skriking er musikk, så kanskje vi startet med musikk enda tidligere enn det også. Yuma Sun ble til mye senere. Midt på natten faktisk. I 2010, forteller de om oppstarten av bandet.

– Vi kaller oss enkelt og greit for Yuma Sun fordi det ser kult ut. Det, og at det står i stil med musikken. Ekte westernrock trenger et ekte westernnavn også!
kontrabass

Skrangleband

– Vi skriver nesten aldri noe av musikken i plenum. Som regel skriver jeg eller Espen låtene og presenterer dem så for resten av gjengen. Men vi utvikler låtene sammen, forteller vokalist Jaran.

Resultatet er ifølge bandet selv: – Rock med tydelige aner av Ennio Morricone og spaghettiwestern. Et helvetes skrangleband som spiller ekte prærierock med solgt sjel.

Yuma Sun live

– Hva er det mest interessante som har skjedd i karrieren så langt?
– Utviklingen og spredningen siden vår debut. Samt en fest i mørkets timer dypt inne i Kristiansand.

Når de ikke lager musikk bruker de all sin tid på å spille live. Inspirasjonen finner de overalt.
– Vi hører mye på rock i alle aldre. Ser også mange westernfilmer og leser bøker. Bibelen óg. Helvete og sånn.

Trommis Yuma Sun

– Å bli Ukas Urørt betyr veldig god promo! Spredning av det slitne gospel til hver og én!

Store konsertplaner

– Fremover blir det MYE livespilling. Ny plate har termin til høsten etterfulgt av slippturné i Norge. Det blir jævlig bra faktisk! Mørkere og mer slitent. Rustent og jævlig. Uhellig og alt det der. Norges nye beste liveband er på vei!

– Andre favoritter på Urørt?
– Ja, Marching Forest er kule!

– En siste appell til folket?

– Spre det gode ord!

Se videoen til Ukas Urørt-låta «Another Day»:

Hør også intervju med Yuma Sun i Urørt på P3, onsdag mellom 21 og 23.