Skrur opp volumet

UKAS URØRT: Pur Puré lager energisk punk om temaene som kan være vanskelige å snakke om.

– Vi er ikke akkurat noen bad boys, kan man vel si. Vi går ikke rundt og sprenger postkasser, sier Espen Knutsen (trommer) fra Pur Puré.

Espen Eidem (gitar og vokal) fikk en stor interesse for rock allerede på barneskolen. Da hans kjærlighet til bandet Green Day smittet over på kompisen Espen Knutsen, tok det ikke lang tid før Knutsen lærte seg trommer. Siden har duoen spilt sammen, og selv om de kun er to, har de ikke problemer med å lage like mye lyd som et fullverdig band.

– For å veie opp for at vi kun er to, spiller vi ekstra høyt når vi har konserter. Det er ganske mange lydmenn som har bedt oss om å skru litt ned på lydprøver, men rett før konserten skrur vi litt opp likevel, sier duoen som nå er Ukas Urørt.

Urørt mener:

Med et rått og ærlig uttrykk er «If You Want to Talk» en låt som gir en skikkelig energiboost! Med kun trommer og gitar klarer Pur Puré å lage et punka og skranglete lydlandskap med gode melodilinjer og riff som fenger. Dette er en låt en vil høre igjen og igjen!

 

En effektiv duo

Promoter musikken din på Urørt
Promoter musikken din på Urørt

De to guttene vokste opp i samme gate hjemme i Stavanger og har kjent hverandre fra de var små. Dette har resultert i et godt samarbeid der begge slipper til i låtprosessene uten for mye uenighet.

– Vi er veldig bevisste hverandre og hva den andre liker. Jeg vet hva jeg kan forvente hvis jeg foreslår noe. Arbeidsprosessen er ganske forutsigbar, så vi er som et godt fungerende par, sier Knutsen.

I tillegg har det å være en duo en annen stor fordel.

– Prosessen med å ferdigstille en låt går mye fortere og er mye enklere når vi bare er to, sier Eidem.

Pur Puré er opptatt av å ha en fengende melodilinje når de lager musikk, i tillegg gjemmer det seg gjerne et viktige budskap i teksten.

– Vi vil spille energisk og fengende musikk som bygger på følelser. Vi er opptatte av stemningen og det personlige.

Og i låten de nå er Ukas Urørt med, «If You Want To Talk», tar de opp viktigheten av å snakke om vanskelige ting.

– Det er Espen Eidem som har skrevet teksten, men jeg kjenner meg igjen. Det er viktig å åpne seg opp for andre. Det hjelper å være 100 prosent ærlig og fortelle andre hvordan du har det, sier Knutsen.

– Ja, og ikke måtte bære på alt på egne skuldre, sier Eidem.

Margrete var forrige Ukas Urørt: Vil holde alle dører åpne

 

Utdanning på vent

I tillegg til kaffe, er daglige turer til øvingslokalet noe de to musikerne ikke klarer seg uten. Begge har nylig blitt ferdig med videregående skole og har ingen store planer om å ta videre utdanning med det første. De ønsker å bruke tiden fremover på musikken.

– Musikk er det som former vår hverdag. Alt handler om å komme seg til øvingslokalet for å spille og lage musikk. Uten musikken hadde vi glidd inn i mengden og tatt en utdanning.

De har allerede varmet opp for Silja Sol og Hvitmalt Gjerde hjemme i Stavanger, nå ønsker guttene å spille i andre byer.

– Vi føler vi har spilt på de viktigste scenen her i Stavanger, og nå synes vi det hadde vært kult å spille i byer som Oslo og Bergen.

Selv om de ønsker å leve av musikken, har guttene et realistisk forhold til hvor vanskelig det kan være.

– Vi håper jo på en ny utgivelse, men det er pengene det står på. Jeg tror vi i alle fall skal få til en eller to sanger, eller EP i løpet av 2018.

Sjekk ut favorittene til Pur Puré: