Skulle kvele Bieber med hans eget skjerf

Samtalen mellom de som skal ha planlagt å kastrere og drepe Justin Bieber er publisert. Hør klippene her.

I desember kom rapportene om at noen hadde planlagt å drepe Justin Bieber. Nå har detaljene blitt publisert – med klipp fra de to tiltaltes telefonsamtale i forkant av den angivelig planlagte udåden.

Dana Martin, som for øyeblikket sitter i fengsel for voldtekt og drap på en 15 år gammel jente, skal være hjernen bak plottet. Drapet skulle gjennomføres under Biebers utsolgte konsert på Madison Square i november, ifølge tiltalen. Martin hadde fått med tidligere beboer, Mark Staake, på planen. Staake rekruterte sin fetter, Tanner Ruane, og sammen skal de ha planlagt å kastrere og kvele Bieber og hans livvakt.

Justin Bieber slapp nyheten om det kommende akustisk album på Ellen DeGeneres' talkshow. Foto: Skjermdump.
Justin Bieber hos Ellen Show. Foto: Skjermdump.

Hekksaks

I telefonsamtalen skal vi kunne høre Martin og Ruane diskutere hvordan de skal utføre drapet, mener politiet. Martin nevner blant annet at de må skaffe en hekksaks, som skal brukes for å kastrere Bieber.

Martin førte samtalen gjennom en fengselstelefon i Southern New Mexico Correctional Facility, hvor han nå soner sin straff. Samtalen foregår mellom Martin og Ruane, hvor Martin spør:

– Gikk han over den Bieber-tingen med deg?
– Nei. Måten jeg liker å jobbe på er å vite så lite som mulig.
– Han skal bruke en av de tingene du gav ham, før han skal ta hånd om det.

Pengepremie

Myndighetene velger å tro at «ta hånd om det» betyr å drepe popstjernen. Ruane ber også om en «betaling på 5000$ for hver», som anføres som en pengepremie for å utføre drapene.

Du kan også høre dem bruke kodeord i samtalen, hvor Pitbull blir brukt som kodeord for Bieber. Martin skal så instruere Ruane til å kvele Bieber med popstjernens eget signaturskjerf:

– Knytt det skikkelig hardt. Lag en knute i front. Stram den skikkelig. Det vil gjøre at han ikke får oksygen. Så knyter du det på baksiden igjen, skikkelig hardt. Det vil sette spikeren i kista.

Det angivelige drapsforsøket ble avslørt og avbrutt da Staake og Ruane kjørte feil og endte opp på grensen til Canada. Der ble de arrestert av kanadisk grensepoliti.

Se reportasjen med de publiserte samtalene hos The Huffington Post.