Sniklytt!

Hør på kommende plater fra Eels, Jim James, Richard Thompson og en rekke andre som slippes offisielt de neste ukene.

Det kommer hele tiden store mengder rykende fersk musikk. Starten av februar er ikke noe unntak, med mange gode albumslipp som venter de neste ukene. Vi har samlet sammen noen av dem for deg – det er bare å lene seg tilbake og lytte i god tid før de kommer ut.

Eels – Wonderful, Glorious (04.02)

Foto: Promo
Foto: Promo

De amerikanske indierock-veteranene er igjen tilbake. Tre år har gått siden deres forrige plate, Tomorrow Morning. Det var et album som var uvanlig elektronisk til Eels å være, mens det kommende Wonderful, Glorious låter litt mer direkte og tøft. Til tross for store roteringer innad i bandet, holder frontmann Mark Oliver Everett, kjent som «E», fortsatt koken. Dermed er Eels tiende studioalbum et faktum. Du kan høre plata hos SoundCloud.

Se musikkvideoen til «New Alphabet» her:

Jim James – Regions of Light and Sound of God (04.02)

Foto: Promo
Foto: Promo

James Edward Olliges Jr. er best kjent som Jim James, vokalist og gitarist i bandet My Morning Jacket og et sentralt medlem av supergruppen Monsters Of Folk. Han har nå begitt seg ut på sitt første soloprosjekt, plata Regions of Light and Sound of God. Her har han spilt alle instrumentene selv, og albumet skal ifølge Pitchfork være inspirert av Lynd Wards grafiske novelle, God’s Man, fra 1929. Ta en sniklytt på NPR.

Thao & The Get Down Stay Down – We The Common (04.02)

Foto: Promo
Foto: Promo

Siden 2003 har den amerikanske folkrock-baserte gruppa laget musikk, med fem album på ti år som resultet. Thao Nguyen har allerede skaffet seg massevis av erfaring innen musikkbransjen: Hun har spilt gitar siden hun var 12 år gammel, og startet tidlig med innspilling av låter sammen med en high school-venn. Sammen med resten av bandet slipper hun nå We The Common, og du kan høre det hele via NPR.

Hør den første singelen fra We The Common her:

Richard Thompson – Electric (08.02)

Foto: Promo
Foto: Promo

En av de viktigste britiske låtskriverne de siste 50 årene eller så er tilbake med ny plate. Electric ble spillt inn i hjemmestudioet til produsent Buddy Miller, og resultatet er et rocka album med en teskje folkmusikk. Ifølge NPR har Miller beskrevet innspillingen som «en to ukers gitartime». Med på albumet er også trommeslager Michael Jerome og bassist Taras Prodaniuk. Electric er 63-åringens 21 studioalbum i rekken, og kan høres via NPR.

Unknown Mortal Orchestra – II (01.02)

Foto: Promo
Foto: Promo

I 2011 slapp bandet sin debutplate Unknown Mortal Orchestra. Albumet fikk en god mottagelse, blant annet av Pitchfork, som roste lydbildet som «utenomjordisk» og applauderte platens oppslukende og psykedeliske kvaliteter. Førstkommende fredag slippes oppfølgeren, som har fått det logiske navnet II. Det nye albumet skal være et skritt i r&b-retning og ha en mykere utforming enn det forrige. Sniklytt til albumet på NPR.

Guards – In Guards We Trust (04.02)

Foto: Promo
Foto: Promo

Guards er et levende bevis på at promotering gjennom sosiale medier fungerer. Bandet ble kjent så å si over natta, ved god hjelp av profilerte tvitrere med mange følgere. Bandet består av Richie James Follin, Loren Humphrey Church og Kaylie Church. Albumet In Guards We Trust slippes 4. februar, men du kan selvfølgelig sniklytte til det her og nå via Pitchfork Advanced.

Night Beds – Country Sleep (01.02)

Foto: Promo
Foto: Promo

Fra Colorado, USA kommer Night Beds, som består av Winston Yellen, Ben Kaufman, Aly Holland, Ryan Ellis, Joe Hutchinson og Taylor Zachry. Sammen spiller de det de kaller indie-/psychobilly-musikk, og deres første plate slippes nå på fredag. BBC omtaler plata som drømmende og varm – du vil kanskje oppleve det samme ved å sniklytte til den via Pitchfork Advanced.