Sniklytt: Björk

Biophilia, den islandske eksentrikerens mye omtalte album av året, er blitt remikset. Hør Bastards her!

Björk. (Foto: Promo)
Björk. (Foto: Promo)

– Jeg følte det var viktig å samle essensen av remiksene, sier islendingen om albumet som tolker sporene fra Biophilia, hennes siste album som ble gitt ut tidligere i år. Bastards har offisiell slippdato 19. november.

Hør Bastards her!

Musikk, natur og teknologi

Biophilia-prosjektet samarbeidet den eklektiske artisten med blant annet applikasjonsutviklere, forskere, forfattere, oppfinnere og musikere. En multimedial krysning hvor musikk, natur og teknologi møtes.

Sporene har fått ben å danse på. – Björk

Resultatet er konserter, pedagogiske prosjekter, applikasjoner for smart-telefoner, flerfoldige remikser. I tillegg kommer det en film hvor BBC-legenden Sir David Attenborough og islendingen skal utforske menneskehetens unike forhold til musikk og hvordan teknologi kan utvikle måten vi nyter den i framtiden.

Les: Björk lager musikkdokumentar – med Sir David Attenborough

– Utrolig imponert

Death Grips, Hudson Mohawke og Omar Souleyman er blant bidragsyterne på "Biophilia"-albumet. (Foto: Promo)
Death Grips, Hudson Mohawke og Omar Souleyman er blant bidragsyterne på «Biophilia»-albumet. (Foto: Promo)

– Er det en installasjon som tematiserer naturen, teknologien og det moderne menneskets utsatte posisjon i krysningspunktet mellom de to? En applikasjon for smarttelefoner? Et popalbum for dansegulvet innerst i kunstgalleriet?, spurte P3 Musikks anmelder etter å ha hørt gjennom Biophilia.

Bastards har Björk valgt ut diverse artister som hun har latt remikse sporene fra ovennevnte album. Folk som Hudson Mohawke, Death Grips og Omar Souleyman står bak.

Les: Anmeldelse av Death Grips – The Money Store (4/6)

Hovedartisten selv er fornøyd med resultatet: – Jeg er utrolig imponert hvordan kjernen av remiksene har tatt Biophilia til et nytt sted. Sporene har fått ben å danse på.