Sniklytt!

Sjekk ut kommende plater fra Yo La Tengo, Little Bellow og Pantha Du Prince – og smakebiter fra Biffy Clyro og 50 Cent.

Et nytt musikkår er i gang, og allerede i løpet av den første måneden er det ventet et dryss med spennende album. Nettstedet NPR Music tilbyr spalten First Listen, hvor du hver uke kan høre kommende utgivelser før de offisielle slippdatoene.

Her er denne ukens albumstreaminger, samt en forsmak på noen av skivene som slippes i løpet av de kommende ukene.

The Lone Bellow – The Lone Bellow

Brooklyn-bandet The Lone Bellow har allerede høstet lovord for sitt intense sound og opptredener. I fjor turnerte de som oppvarming for folkduoen The Civil Wars – og satte med det sine spor. Frontfigur Zach Williams hadde i utgangspunktet ingen planer om å verken skrive låter eller danne et band, men etter en ulykke der kona nesten ble lam fra hodet og ned, kom behovet for å uttrykke seg likevel. Williams var ikke like uheldig som en viss Medina, men musikk ble det likevel. Resultatet hører du på bandets debutplate, som slippes offisielt 22. januar – og som du allerede nå kan sniklytte på.

Pantha Du Prince & The Bell Laboratory – Elements Of Light

Den tyske elektronikaartisten Pantha du Prince har teamet opp med ingen ringere enn den norske perkusjonsgruppa The Bell Laboratory for å gi oss en samarbeidsplate kalt Elements Of Light. Med bjeller og marimba dropper The Bell Laboratory – via softtechno-tyskeren – fem spor medio januar som du kan nyte allerede nå.

Indians – Somewhere Else

Danske Søren Løkka Juul går under navnet Indians og slipper sin første fullengder i slutten av måneden. Juul, som startet for omtrent et år siden, blir av NPR Music kalt en mellomting mellom The Shins og Bon Iver. Er du enig? Sniklytt på førsteskiva her!

 

Yo La Tengo – Fade

Indieveteranene i New Jersey-bandet Yo La Tengo slipper sitt trettende studioalbum over helgen, men allerede nå tilbyr musikknettstedet Pitchfork.com en stream av hele skiva på sine hjemmesider.

Toro Y Moi – Anything in Return

Det er ikke lenge til den amerikanske elektronika-/chillwave-/funk-artisten Toro Y Moi slipper sitt tredje studioalbum, Anything in Return. Platas tretten spornavn er avslørt, og allerede i sommer fremførte Toro en av albumets låter, Rose Quartz, på musikkfestivalen Lollapalooza i Chicago. Ifølge Chazwick Bundick selv er skiva et forsøk på å lage oppriktig pop som ikke er for klissete, og klippet under lover godt for den planen.

Biffy Clyro – Opposites

Også de skotske rockerne i Biffy Clyro slipper album i løpet av årets første måned. Opposites blir et dobbeltalbum på 20 spor, fordelt mellom platene The Sand At The Core Of Our Bones og The Land At The End Of Our Toes. Bandet har allerede fremført sangene «Stingin’ Belle», «Victory Over The Sun» og «Modern Magic Formula» live.

50 Cent – Street King Immortal

Fiftys femte album var i utgangspunktet planlagt til i fjor sommer, men slippdatoen ble av ulike grunner flyttet et halvt år frem i tid. Albumet ventes nå i slutten av februar, og skal ifølge ryktene være proppfull av stjernestøv fra artister som Eminem, Akon, Busta Rhymes, Chris Brown, Dr. Dre, Ne-Yo og Wiz Khalifa – med flere. Plata slippes akkurat ti år etter debutskiva Get Rich or Die Tryin’ og syv av albumsporene er allerede sluppet i offentligheten. Blant dem finner vi «New Day» og denne: