Sommerens spilleliste

Sommeren er offisielt i gang. Vi gir deg deg en tidløs spilleliste som hyller sesongen.

Juni er den første av de tre sommermånedene, selv om været over store deler av landet har tjuvstartet den beste årstida allerede.

For å markere at kalenderen endelig sier at det er sommer, gir vi deg herved P3.no/musikk-redaksjonens personlige sommerfavoritter samlet i en spilleliste.

Listen er satt sammen av Ali R.S. Pour, Totto Mjelde, Marius Asp og Trine Aandahl.

Les også: Dette er årets sommerhit

Lytt til listen i Spotify:

Tottos sommerlåter:

Billy Talent – «Fallen Leaves»

”Fallen Leaves” har vært min faste sommerlåt helt siden den dukket opp for noen år siden. Svikter aldri. Det er noe godt med å få gåsehud i tyve varmegrader.

 Alkaline Trio – «This Addiction»

Sommeren får meg alltid til å sette på masse enkel pop-punk. Aner ikke hvorfor, men jeg blir alltid revet med av Alkaline Trios ganske like låter. Dette er en av de beste.

 QOTSA – «Feel Good Hit Of The Summer»

Er det feelgood-hiten av sommeren, så er det feelgood-hiten av sommeren…

 Florence Valentin – «Pokerkväll I Vårby Gård»

Svenskene er verdensmestre i indiepop, og selv med åpenbare tyverier fra The Clash var Florence Valentin aller best. Nå har Florence Valentin-sjef Love Antell gått solo. Bra det også, men ikke så bra som dette.

Madness – «Our House»

Sommermånedene er som skapt for reggae og ska, og denne gamle pop-ska-bangeren fra koselige Madness har vært en sommer-favoritt siden tidenes morgen.

Alis sommerlåter:

Prefab Sprout – “The King Of Rock `N` Roll”:

Et av mine favorittband.  “The King Of Rock `N` Roll” er jo utvilsomt en tøyeste låt, men det føles aldri feil å sette på denne i sommermånedene. Fengende refreng, uptempo og riktig.

 The Rolling Stones – “Sympathy For The Devil” (Neptunes-remiks)

Sitar, koring og hypping pianoklimpring – Neptunes-remiksen av denne klassiskeren er et must når den fjerde halvliteren knekkes.

 Sleepy Brown – “I`m Soul”:

Høyfrekvent, men absolutt bedagelig. Hi-hat-programmeringen står til terningkast 6 og med Sleepy Brown ekstremt myke stemme, er det fort gjort å la denne gå på repeat et par, fem ganger.

Roy Ayers – “What You Won`t Do For Love”

Vi snakker om nesten seks minutter med discofisert soul av vibrafon-kongen Roy Ayers. Denne sangen løfter enhver fra en dyp kjærlighetssorg.

Herbie Hancock – “Chameleon”

Har du et kvarter til overs? Musikkgeniet Hancocks “Chameleon” er hinsides bra – superfunky med femti lag Moog-akkorder. Det kan aldri slå feil med denne.

Trines sommerlåter:

Delorean – «Stay Close»

Spanske Delorean gjorde sommeren med albumet Subiza i 2010. Ibiza møter chillwave, og resultatet er bedre enn det høres ut.

Crosby, Stills & Nash – «Guinevere»

Trioen ga ut sitt debutalbum i 1969, og har vært med på å definere og inspirere i folk(pop)-sjangeren siden. Vokalharmonier er stikkordet, og sakrale «Guinevere» er en av deres aller beste låter. Perfekt for døsige sommerdager og -kvelder.

Air – «La femme d’argent»

Klassikeralbumet fra 1998 er like bra år etter år, sommer etter sommer. Drøm deg bort til denne.

Cat Power – «Lived In Bars»

Cat Powers selvransakende, melankolske album The Greatest fra 2006 er fint i solsteiken.

Erykah Badu – «Next lifetime»

Deilig, myk, nysoul fra den nå 16 år gamle debuten til Erykah Badu.

Marius’ sommerlåter:

Dennis Wilson – «Time»

Den yngste av Wilson-brødrene i Beach Boys var den eneste av dem som faktisk surfet og er dermed selvskreven på en sommerlig spilleliste. Dennis Wilson levde hardt, og det hele endte tragisk – han ble funnet druknet i havnebassenget i Los Angeles i 1983, bare 39 år gammel. Men før den tid rakk han å gi ut mesterverket Pacific Ocean Blue, et fantastisk vakkert stykke vestkystmusikk der skyene aldri er langt unna den knallblå himmelen.

The Soft Boys – «I Wanna Destroy You»

Sommer er powerpop-tid, og et raust knippe glitrende eksempler på sjangerens iboende sesongvennlighet finner du på nypsykedelikerne The Soft Boys’ andreplate Underwater Moonlight (1980). «I Wanna Destroy You» høres ikke i utgangspunktet ut som en hyggelig beskjed å få, men Robyn Hitchcock & co. får det til å lyde som en kjærlighetserklæring.

The Go! Team – «Buy Nothing Day»

Mer kraftpop – denne gangen av nyere dato. “Buy Nothing Day” var første singel ut fra sjangerschizofrene Rolling Blackouts, The Go! Teams tredje og hittil siste album, og Best Coasts Bethany Cosentino fører an en drivende solskinnshymne som som låter så tidløst at den like gjerne kunne vært fra 1982. Eller 2031.

Massive Attack – «Be Thankful for What You Got» (Perfecto Mix)

Jeg husker godt sommeren jeg oppdaget Massive Attacks Blue Lines (1991). Det var noen år etter at den ble utgitt, og triphop-uttrykket var allerede da i ferd med å tværes ut. Men Bristol-kollektivets debutalbum sto like fullt fortsatt som en påle blant de mange bleke kopiene, og til denne listen velger jeg den elegante coverversjonen av William DeVaughns mjuke soulklassiker «Be Thankful For What You Got» – er det ikke det sommeren handler om?

George Benson – «Give Me The Night»

I disse Daft Punk-tider kjenner jeg at det frister mer å gå direkte til kilden – sytti- og åttitallets diskofiserte popmusikk – enn franskmennenes mer eller mindre vellykkede forsøk på å rekonstruere den. Jazzgitarist og r&b-artist George Bensons lange karriere er i beste fall broket, og det er ikke langt mellom de i overkant platte publikumsfrieriene. Men på sitt beste er han smakfull som et perfekt jordbær i solsenga – ikke minste på det subtile åttitallsmonsteret «Give Me The Night».