Sonisk sommerbris

Fra Spania via Paul McCartney møter vi oslobandet BLØSH, denne Ukas Urørt.

Urørt mener:

BLØSH lager lettbent, fargerik pop med temperament. «Keep Your Tongue» er årets første, langvarige sommerforelskelse.

Profil: BLØSH på Urørt

Hvem er dere?

Teresa Bernabé Martín – cello, keys og vokal
Jørgen Berg Svela – gitar og vokal
Sjur Husom Vonen – bass, synth og vokal
Jonas Barsten – trommer og vokal

Hvordan begynte dere å lage musikk?

– Teresa, Jørgen og Sjur studerte sammen ved LIPA og har siden 2009 spilt i diverse prosjekter sammen. I 2014 hadde Teresa og Jørgen skrevet mye materiale som ikke passet inn i daværende prosjekter og vi valgte å droppe alle halvveisprosjekter og satse på det ble BLØSH. Vi møtte Jonas da han var i studio med Atlanter (vi har samme produsent, Øyvind Gundersen) og han likte musikken. Han spilte første show med oss på Klubb:Øya i fjor og har vært med oss siden.

Hvordan vil dere selv beskrive musikken deres?

– Det er så vanskelig å beskrive seg selv, men JaJaJa kalte oss engang for «popsters» og det var en definisjon som vi syntes passet. Ellers er indie og pop også begreper vi kan relatere til. Det karakteristiske med BLØSH er at selv om låta og melodien alltid skal være i fokus, er vi utrolig opptatt av å lage interessante arrangementer. Vi vil at lydbildet skal ligge i grenselandet mellom intrikat og minimalistisk og vise frem kontrastene mellom cello, gitar, synth, bass og trommer.

Hva er høydepunktet i karrieren så langt?

– Som enkeltperson vinner Teresa denne, ettrsom hun har møtt og spilt en sang for Sir Paul McCartney. Sangen var på engelsk, men Paul, som visste at Teresa var fra Madrid, begynte å synge sangen tilbake på spansk. Helt absurd. Dette inspirerte faktisk Teresa til å skrive en sang på morsmålet, «Mírame», som er på debut-EPen Keep Your Tongue (ute nå) Som BLØSH var det å varme opp for Siri Nilsen på Svalbard en fantastisk opplevelse. Midnattsol og snø er en vill kombinasjon. Utrolig glad for at Siri gav oss den sjansen, hun er ei rå dame!

Hvem inspireres dere av?

The Dø: «Anita No!»