Spiller seg selv

Nick Cave spiller seg selv i ny dramadokumentar.

Nå har vi fått det første innblikket i den nye Nick Cave-dokumentaren 20.000 Days on Earth som får premiere i 2014. Det vil si, filmen vil ikke fullt ut være en dokumentar i ordets rette forstand. Det er også blandet inn en god porsjon elementer av fiksjon.

Nøyaktig 20.000 dager gammel

Mannen som nylig gjestet Norge skal portretteres og tittelen på filmen skal være inspirert av at Nick Cave var nøyaktig 20.000 dager gammel da arbeidet startet på hans siste album – Push The Sky Away.

Så langt har arbeidet med dramadokumentaren vært gjort i hemmelighet, og var godt i gang da Caves siste album ble lansert tidligere i år.

Ifølge The Guardian er filmens handling fokusert rundt et døgn i livet til Nick Cave, der han blant annet ser filmen Scarface, sammen med sine 12 år gamle tvillingsønner Arthur og Earl.

Nick Cave i en scene fra den kommende dramadokumentaren 20.000 Days on Earth. Foto: Promo.
Nick Cave i en scene fra den kommende dramadokumentaren 20.000 Days on Earth. Foto: Promo.

– Det er deres ide

Filmen blir produsert av Iain Forsyth og Jane Pollard som Cave første gang samarbeida med på videoen til singelen Dig! Lazarus Dig! fra 2008. Sangeren har tidligere vært svært tilbakeholdende med å slippe journalister inn på seg og det var ingen selvfølge at det skulle lages en slik film.

– Jeg er svært lite villig til å bli filmet. Men jeg stolte på Lain og Jane nok til å gi dem fullstendig tilgang til studio og de har akkurat utvida ideen sin til en full spillefilm. Jeg likte at de presenterte noe som ikke bare var historien om Nick Cave, slik man kjenner eller ikke kjenner den. Det er deres ide. Jeg spiller bare «blindt» med, forteller Nick Cave til The Guardian.

Filmen forteller historien om en noe fiktiv dag I Nick Caves liv, fylt med scener utvikler at Forsyth og Pollard.

–  Det er som konstruerte, reelle situasjoner der Nick kan improvisere, vi gir ham ikke manus i det hele tatt, forteller en av produsentene.

Vi får se Nick Cave som sitter i sitt kontor og skriver, har lunch med sin hovedsamarbeidspartner på låtskriving, Warren Ellis og at han besøker Nick Cave-arkivet. Det befinner seg til daglig ved Melbourne Arts Centre, men ble fraktet til Brighton for filming.