Lemaitre spiller på Christines julekonsert

Lite slår en god juletradisjon, og det har Christines julekonsert blitt! Se årets konsert med blant annet AURORA og Highasakite her.

Hvordan står det til med julestemninga? Ikke helt der enda? Null problem, det fikser Christine og noen av de dyktigste artistene vi har her til lands!

I år som i fjor inviterte Christine Dancke inn til en storslått helaften full av overraskelser, denne gang på Sentrum Scene. En etter en ble artistene pakket opp som gaver på selveste julaften for å fremføre deres egne låter og covre våre favorittjulelåter.

Rett i hjertet

Fantastiske AURORA åpnet kvelden med nydelige, nedstrippede versjoner av «Forgotten Love» og «It Happened Quiet», i tillegg til en magisk versjon av «Jon Blund» fra den ikoniske Barne-TV-kalenderen «Jul i Skomakergata».

AURORA åpnet årets julekonsert. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Neste gave var et av de mest spilte bandene på P3 i år, nemlig Lemaitre. Duoen har også vært på en omfattende turné med fullt band i år. Heldigvis er de flinkere til å lage energisk liveshow enn de er på juleversjonen av Alias.

Vi snakker full blåserekke, piano- og gitarsoloer, og så klart en frekk, liten cover av «Let Me Be Your Father Christmas», julelåta til det fiksjonelle boybandet Boyzvoice.

Lemaitre leverte et energisk liveshow. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Hvordan er det mulig å følge opp to så solide julegaver, da tro? Kveldens tredje pakke var alt annet enn det klassiske sokkeparet man trenger, men ikke vil ha. For er det noe vi vil ha, så er det Amanda Delara.

Fremførelsene av «Running Deep» og «Soldiers» traff rett i hjertet, og når man ikke trodde det kunne bli bedre, så hentet Amanda Delara ut Oslo-koret Kortado på scenen og gjorde årets beste cover av Mariah Careys «All I Want For Christmas Is You».

Amanda Delara covret Mariah Carey. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Urbanscenen i Norge utvides statig med nye, spennende artister å følge med på. Larsiveli fra Horten, Isah fra Stavanger og Dutty Dior fra Oslo er noen av dem, og alle tre lå under Christines juletre i år. I tillegg til fremførelser av deres egne låter, henholdsvis «Baby» og «Fantasi», gikk de tre sammen om en splitter ny versjon av Maria Menas «Home for Christmas» som rett og slett må høres.

F.v.: Larsiveli, Isah og Dutty Dior er tre av årets nykommere. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Magisk julestemning

Du veit når du får en pakke du virkelig ikke hadde forventet? Som er så fin at du blir sittende å måpe i lang tid etter? Sånn føltes det da Highasakite entret scenen og var like magiske som alltid.

«The Man on the Ferry», «5 Million Miles» og tristfine «Lover, Where Do You Live?» fremkalte gåsehud på hele kroppen før Ingrid Helene Håvik overrasket med «This Xmas» fra soloplata hun ga ut i 2013. NY-DE-LIG!

Magisk stemning under Highasakite. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Plasser et piano og to strykere på scenen sammen med en feiende flink dame som heter Astrid S, og du er garantert julestemning. Fy søren, ikke bare glitret Astrid bokstavelig talt som stjerna i toppen av treet, men den vakre julelåta «Stjernesludd» har sjeldent hørtes så bra ut.

Astrid S glitret på alle måter. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Finnes det en mer perfekt måte å avslutte en magisk julekonsert på enn med en av de fineste julekalender-sangene noensinne? Eva Weel Skram og mannen Thomas Stenersen fremførte «Selmas sang» sammen med Kortado, og med det ble julestemningen et faktum.

Eva Weel Skram og Thomas Stenersen fremførte «Selmas sang». Foto: Jonathan Vivaas Kise

Se hele Christines julekonsert i toppen av saken!