Sterk og silkemyk

Låta handler om å få det til å funke med dama du liker, røper Emilio – Ukas Urørt!

– For meg betyr det å bli Ukas Urørt veldig mye. Jeg føler jeg nå har gjort noe riktig med musikken min, og at jeg får noe tilbake for det harde arbeidet.

– Ikke minst er dette en sjanse til å nå ut til flere mennesker som ikke har hørt musikken min før. Dette er veldig stort og gøy!

P3 Urørt mener:

Den talentfulle Oslogutten Emilio imponerer med sterk flow og silkemyk sangstemme. Han har, i likhet med norske Dreamon, latt seg inspirere av Drake og høres tidvis ut som han også. «Lock You Down» har stjernekvalitet over seg: Den er fengende og låter unorsk.


Mer om: Emilio på Urørt

– Låta ble til da jeg og produsenten min, Aksel Carlson (Axxe), satt på bussen en kveld og snakket om diverse idéer og sanger.

– Vi kom frem til at ”Lock You Down” ville være en fet tittel på en sang som handler om et ønske om å virkelig klare å få det til å funke med ei dame man liker.

Tidlig start

Philip Carlos Emilio Alvestad Larrain er 21 år og Oslogutt.

– Jeg valgte å kalle meg Emilio fordi det var det folk kjente meg som. Jeg har alltid blitt kalt for Emilio av både foreldre og alle rundt meg, så det ble veldig naturlig for meg å bruke det som artistnavn også.

Da Emilio var femten, reiste han til Latin-Amerika. - Det var lærerikt og fascinerende å se hvor mye livsglede de hadde, på tross av levestandarden. (Foto: Akam1k3).
Da Emilio var femten, reiste han til Latin-Amerika. - Det var lærerikt og fascinerende å se hvor mye livsglede de hadde, på tross av levestandarden. (Foto: Akam1k3).

Emilio startet å lage musikk i elleveårsalderen, og han forteller at det i begynnelsen var småskriving av sanger og leking med forskjellige musikkprogrammer.

– Det var først i 17- 18-årsalderen jeg begynte å ta det ordentlig seriøst.

– Mamma hadde allerede introdusert meg for mye forskjellig musikk opp gjennom årene, så all creds til henne for det!

Lekent og tilfeldig

– Hvordan går du frem når du lager låter?

– Jeg pleier å spille en beat, og sitte og nynne på melodier og flows uten noen spesiell tekst eller utgangspunkt. Beaten har sin egen historie, og hva den sier til meg gir meg som regel handlingen på sangen.

– Det hender at det dukker opp ord i nynneprosessen som blir relevante for teksten, og som setter i gang skriveprosessen. Deretter spiller jeg det inn selv før Aksel (Axxe) som regel mikser på det.

I likhet med artister som kanadiske Drake og tidligere Ukas Urørt Dreamon, blander Emilio rap og sang.

– Jeg føler selv at musikken min er veldig leken, og jeg prøver alt jeg kan å «spice» den opp med litt overraskelser her og der.

– Musikken er ganske random, men jeg lager det jeg føler. Lyden er hundre prosent meg og min personlighet.

– Noen har sagt at det er et litt dystert lydbilde over mixtapen min While You Were Sleeping, som jeg slapp 6. september på akam1k3.com, men det er ganske kult.

På Emilios Urørt-profil står det at tittelen på mixtapen er inspirert av en følelse av å ha blitt undervurdert og ”sovet på”, og at det nå kanskje er på tide å våkne opp.

- Følelsen av å stå på en scene er veldig god og befriende. Det gjør meg glad. Jeg blir alltid kjempenervøs i forkant, men når jeg kommer på scenen forsvinner nervøsiteten. Det gir en deilig følelse å få respons fra publikum når de løfter henda og svarer deg. (Foto:Akam1k3).
- Følelsen av å stå på en scene er veldig god og befriende. Det gjør meg glad. Jeg blir alltid kjempenervøs i forkant, men når jeg kommer på scenen forsvinner nervøsiteten. Det gir en deilig følelse å få respons fra publikum når de løfter henda og svarer deg. (Foto:Akam1k3).

Livet inspirerer

Av yndlingsartister nevner Emilio artister som Kanye West, Kid Cudi, Big Sean og Cyhi da Prynce.

– Jeg har jo vokst opp med mye rap og r’n’b, så det går for det meste i dét hjemme hos meg.

– Men det som inspirerer meg mest av alt, er som regel livet og alt vi går gjennom i disse dager. Perioden fra jeg var atten frem til i dag har vært en utrolig inspirasjon i seg selv.

– Hva er det mest interessante som har skjedd i karrieren så langt?

– Å slippe mixtapen. Det var mange følelser involvert i prosessen, og det var første gang jeg hadde laget musikk på et så personlig nivå.

– Jeg var veldig nervøs for hva slags tilbakemeldinger jeg ville få. Men nå har jeg en veldig god følelse siden jeg har fått så mye god respons. Det er også stas å ha blitt Ukas Urørt!

Samling av kreative folk

Emilio er med i et kreativt kollektiv som heter B.A.W.S. (Being Artful With Style).

– Vi er alt fra artister, bloggere, fotografer, videoregissører og journalister.
B.A.W.S. har sammen har stått for alt rundt utgivelsen av While You Were Sleeping.

Videoen til «Lock You Down» er også laget av B.A.W.S.-medlemmet Sama D/Sam Eghtedari, som har stått for all filming og redigering.

Emilio liker å presentere musikken sin for folk. - Hvis responsen er god, vet du at du har gjort noe riktig. (Foto: Akam1k3).
Emilio liker å presentere musikken sin for folk. - Hvis responsen er god, vet du at du har gjort noe riktig. (Foto: Akam1k3).

Nye ting på gang

-Hva gjør du når du ikke lager musikk?

– Da jobber jeg som regel på Urban på Ski-Storsenter, eller gjør som andre på min alder – er med mine nærmeste og har det gøy og lever livet.

Emilio forteller at mer musikk står på planen fremover.

– Jeg har allerede startet på nye prosjekter både med Axxe og andre produsenter. Det blir spennende å se folks reaksjon på det nye vi lager!

– Har du noen favoritter på Urørt?

– Jeg synes Kaveh er en flink rapper som har mye potensiale til å være så ung, og ønsker han lykke til fremover.

– Jeg har ikke hatt tid til å høre gjennom på alt på Urørt, men ser ikke bort fra at det er mange andre flinke artister og band som lager kul musikk!

– En siste appell til folket?

– Sjekk ut mixtapen While You Were Sleepingwww.akam1k3.com, hovedisden for all B.A.W.S.- materiale! Sjekk også ut ”Philmatic” som er Phil.T.Rich sin mixtape som også gjester på min.

Lytt til Emilios ferske mixtape While You Were Sleeping på Soundcloud:

Emilio – While You Were Sleeping by Emilio Larrain

Liker du Emilio? Del gjerne din mening med oss i kommentarfeltet.

Hør radiointervju med Emilio i Urørt på P3 onsdag mellom 21 og 23.