Størst på sosiale medier

Rihanna sparker Lady Gaga ned fra den sosiale nettverkstrona.

For to år siden var det Lady Gaga som trona aller øverst i det sosiale nettverkshierarkiet på nettet. Den gangen hadde hun «til sammen over 16 millioner fans» i forskjellige sosiale nettverk.

Lady Gaga har vært størst på sosiale medier, men må nå se seg forbigått av Rihanna. Her i form av en Lady Gaga imitator. Foto: NTB Scanpix / Leon Neal, AFP Photo.
Lady Gaga har vært størst på sosiale medier, men må nå se seg forbigått av Rihanna. Her i form av en Lady Gaga-imitator. Foto: NTB Scanpix / Leon Neal, AFP Photo.

Men tidene forandrer seg. Lady Gaga er fortsatt størst på Twitter, med over 28 millioner følgere, men må totalt så seg slått av Rihanna som har over seks millioner flere fans på Facebook enn «Monstermammaen», ifølge en ny oversikt fra Forbes.

Domineres av musikere

Lista fra Forbes domineres av musikere og i stor grad kvinnelige musikere. Det er kun tre mannlige musikere på lista – Justin Bieber, Eminem og Lil Wayne – mot seks kvinner. Kun én på lista er ikke musiker – Real Madrids Christiano Ronaldo.

Rihanna, som altså troner helt øverst med nesten 60 millioner Facebook-fans og 23,8 millioner Twitter-følgere er en ivrig bruker av mediene. Men hun bruker dem ikke bare for å oppmuntre til kjøp musikken hun lager, hun deler av sitt eget sosiale liv, med stadig posting av bilder av venner og familie.

Rapperen Eminem er for tiden den tredje mest populære når det kommer til sosiale medier. Foto: NTB Scanpix / Matt Sayles, AP Photo.
Rapperen Eminem er for tiden den tredje mest populære når det kommer til sosiale medier. Foto: NTB Scanpix / Matt Sayles, AP Photo.

Går for langt?

Stjerna, som fikk tåka til å lette i Holmenkollen i slutten av juni, er også blitt kåra til å være blant verdens mest innflytelses mennesker og er også blant de som selger aller mest musikk fra digitale plattformer.

Men av og til går hun kanskje litt vel langt i sin bruk av de moderne mediene? Blant annet har hun lagt ut bilder av seg sjøl på en strippeklubb på sin Twitter-profil og et annet bilde der det ser ut som hun er i ferd med å ta dop. På den annen side trenger ikke dette være «ekte» – kun forsøk på å bygge image som «slem jente».

Forbes’ liste over populære folk i sosiale medier:
  1. Rihanna (23.8 millioner følgere på Twitter og 59.6 millioner fans på Facebook)
  2. Lady Gaga (28 million følgere på Twitter og 53 millioner fans på Facebook)
  3. Eminem (11.9 millioner følgere på Twitter og 60.3 millioner fans på Facebook)
  4. Justin Bieber (26 millioner følgere på Twitter og 45.8 millioner fans på Facebook)
  5. Katy Perry (24.5 millioner følgere på Twitter og 45.7 millioner fans på Facebook)
  6. Shakira (17,6 millioner følgere på Twitter og 52,5 millioner fans på Facebook)
  7. Christiano Ronaldo (12 millioner følgere på Twitter og 47,5 millioner fans på Facebook)
  8. Taylor Swift (17 millioner følgere på Twitter og 33,6 millioner fans på Facebook)
  9. Lil Wayne (7,9 millioner følgere på Twitter og 40 millioner fans på Facebook)
  10. Selena Gomez (12,3 millioner følgere på Twitter og 33 millioner fans på Facebook)