Støypop som fenger

Brita Lyon er Ukas Urørt med den detaljrike låta «Miss Moon».

– Det er herlig med et klapp på skulderen før vi går i gang med å lage album, sier Brita Lyon.

Takket være familiens Hohner-keyboard begynte hun tidlig å lage musikk. Nå er hun Ukas Urørt med  «Miss Moon» – og starter jobben med sitt første album i januar.

P3 Urørt mener:

Klangfull vokal over et dramatisk lydlandskap gjør at Brita Lyon høres skjør, men rå ut i ”Miss Moon”.  Låta er ikke bare en fengende støypopperle – den er også et tegn på at dette er en artist med et stort potensiale og kreativt overskudd.

– Låta handler om månen. Den viser alltid samme ansikt, og det er den vel alene om her i verden, forklarer artisten.

Hør intervjuet fra P3 Urørt her:

Lang skriveprosess

Den detaljrike låta tok lang tid å skrive – og ble ikke ferdigstilt før Brita var ett minutt unna å synge den inn.

– Det tok tid å finne riktig stemning for låta. På samme måte som all annen musikk jeg lager, startet den med små lydfragmenter – små idéer som for meg oppleves sterke nok til å bli et stykke kunst, men som må bearbeides av piano og mac for å bli noe mer enn bare et par sekunder med lyd. Dessuten slet jeg – som alltid – med teksten, og den fant ikke sin endelige form før ett minutt i forkant av innspilling, forteller 26-åringen.

Brita Lyon (Foto: Andreas Ulvo)

Drømmesituasjon

«Miss Moon» kjennetegnes blant annet av Britas klangfulle og klare vokal. Men i den spede starten torde ikke artisten å synge en eneste tone, og holdt seg til pianoet. Hun syntes det var rart første gang hun hørte sin egen låt på radio, men er veldig glad for at musikken faller i smak hos Urørt.

– Etter å ha jobba så lenge med noe er det utrolig stas å bli Ukas Urørt! Som musiker er man forberedt på at det kan bli null respons på det man lager, så at noen liker musikken er rett og slett en drømmesituasjon.

Røff og elegant

Idéen for «Miss Moon» var egentlig visuell – men endte opp som en låt med toner og tekst. Selv hører Brita på artister som Feist, Leonard Cohen og PJ Harvey – men hun synes det er vanskelig å peke på hva hennes egen låt egentlig ligner på.

– Den har jo elementer av både rock, støy og poprefreng. Jeg er dårlig til å forklare sjangre, men velger å tro at låta skiller seg ut fordi den både er røff og elegant, sier hun.

Du kan oppleve Brita Lyon live i Oslo i høst – datoer settes snart. Enn så lenge har artisten én viktig oppfordring å komme med.

– Ikke følg trender – tenk selv.

Podkast

Hør podkast fra sendingen hvor Brita Lyon er Ukas Urørt. Du finner den i itunes eller du kan høre den her.

Hva syns du om Brita Lyon? Legg gjerne igjen en kommentar!