Reznor med ny strømmetjeneste

Nine Inch Nails-frontmann Trent Reznor og Dr Dre jobber med konkurrent til Spotify og WiMP.

Tidligere i år fortalte Trent Reznor at han jobbet med «en rekke interessante prosjekter» i samarbeid med hodetelefonfirmaet Beats By Dre, som rapperen og produsenten Dr. Dre står bak.

Dr. Dre er rapperen og produsenten som også er ansikt utad for heaset-produsenten Beats By Dre. Foto: NTB Scanpix / David McNew, Reuters.
Dr. Dre er rapperen og produsenten som også er ansikt utad for heaset-produsenten Beats By Dre. Foto: NTB Scanpix / David McNew, Reuters.

Lanseres neste år

Reznor, blant annet kjent fra Nine Inch Nails og i nyere tid How To Destroy Angels, avslører nå overfor The New Yorker at dette blant annet inkluderer en ny strømmetjeneste som skal lanseres neste år.

I intervjuet sier han blant annet, ifølge NME, at tjenesten «bruker matematikk for å tilby lytteren forslag … men vil også presentere valg basert på forslag fra kjennere, noe som gjør det til en plattform der menneske og maskin treffes mer intimt».

Han mener forskjellen på deres nye tjeneste og Spotify er at brukerne vil finne mer innhold tilpassa brukeren.

– De har seksten millioner lisensierte låter, hører jeg, men det er vanskelig å snuble over ting. Det som mangler er en tjeneste som legger til et lag med intelligent kuratering.

Dårlig timing?

Timingen for lanseringen av den nye tjenesten kunne altså vært bedre, i og med at Spotify nylig fortalte at de forsøker å gjøre noe med akkurat denne svakheten.

– Det er litt som å ha med en egen fyr når du skal i platebutikken, som vet hva du liker, men som også kan vise deg noen veier du ikke nødvendigvis ville gått sjøl, forteller Reznor.

Han fortalte også at det kommer en ny «greatest hits»-samling med Nine Inch Nails, og har tidligere gitt hint om at det også kan være ny musikk på vei.