Svevende og drømmende

.. men samtidig aggressivt! Dråpe er Ukas Urørt.

Urørt mener:

Dråpe lager utrolig vakker støypop, skreddersydd for høsten. Med låta «We Want The World» spiller de på alle strenger i følelsesregisteret. Dette er musikk som gjør deg vektløs.

Mer om: Dråpe på Urørt

– Låta handler om oss og slitne tider i Oslo by, med skitne bakgater og fyll i alle kanter. Sangen ble lagd og spilt inn på øvingslokalet med bruk av bare en enkel macbook og garage band, ghetto. Vi var også heldige å få med oss vår venn Hanne Olsen Solem som gjestevokalist.

Fra Takk til Dråpe

– Vi startet i august 2010 etter at Eirik Fidjeland flyttet til Trondheim, før han dro het vi Takk. Resten av oss ville bare fortsette å skrive ny musikk og samtidig beholde det fine bandrommet vi nylig fikset opp før nyttår.

Eirik Kirkemyr (21år) trommer/vokal, Lars Kristian Boquist (22år) bass/vokal, Peter Rasmussen Lubiana (20år) gitar og Ketil Myhre (22år) gitar/vokal utgjør bandet Dråpe.

Bandnavnet Dråpe ble til rett før de skulle holde sin første konsert.

– Vi ble enige om Dråpe mest fordi det er et enkelt og greit ord. I følge Lars Kristian er det han favorittord fordi det ser så fint ut.

Dråpe har planer om flere konserter utover høsten. (Foto: Lars Kristian Boquist)
Dråpe har planer om flere konserter utover høsten. (Foto: Lars Kristian Boquist)

Om å lage musikken forteller de at de som regel står stille..
– Ketil kommer med idéer og skisser som vi smelter sammen i det magiske øvingslokalet vårt. Vi kommuniserer ofte med instrumentene, prøver alt mulig og ser hva som funker best.

Drømmende og aggressivt uttrykk

– Musikken vår beskrives som både svevende og drømmende, men samtidig aggressivt. Bandet viser til Tonje Thielsen på Nofearofpop som skriver «Put shoegaze, noise pop and post-rock in a blender, and you’ve pretty much described Dråpe’s sound».

Musikkstilen deres henger tett sammen med bandene de liker å høre på og som gir de inspirasjon.

– Sammen liker vi godt My Bloody Valentine, Serena Maneesh, Build Nest, Sleep, Blonde Redhead, Beach House og Deerhunter. De lager det vi vil høre på og gir oss mye inspirasjon til å skrive mer musikk.

– Det betyr mye for oss å være Ukas Urørt. Vi ser på det som en bedre og effektiv mulighet til å vise seg frem i musikkmiljøet.

Nakne damer på øvingslokalet

Vi ber bandet trekke frem noen rare opplevelser så langt, og de forteller at de ofte skjer mye rart når de drar på øving på sjokoladefabrikken.
– En gang kom vi til øving og fikk se tre nakne damer som krabbet på gulvet med full sminke, tau og olje.. Det var en photoshoot.

Ukas Urørt håper på spillejobb under Bylarm! (Foto: Dag Dalvang Andresen)
Ukas Urørt håper på spillejobb under Bylarm! (Foto: Dag Dalvang Andresen)

Håper på bylarm!

Dråpe skal spille noen konserter fremover, bl.a. på Cafe Mir (14.10), Dansens Hus (30.10) og Mono (08.01).
– Vi planlegger også en liten utgivelse i 2011 og håper på bylarm.

– Andre favoritter på Urørt?
– Vi har venner fra både My Little Pony, The Wit og Kratic, som også er det andre bandet til Lars Kristian. Ellers liker vi godt Maribel, The Megaphonic Thrift, Pica Pica, Bungalow Ranchstyle, Kråkesølv, Kathinka, Je Suis Animal og Haust.

– En siste appell til folket?
– Hvis du vil holde deg oppdatert på hva vi gjør kan du bli med på facebooksiden vår.

Hør også intervju med Dråpe i Urørt på P3, onsdag kveld mellom klokka 21 og 23.

Falt DU for Dråpe? Del dine meninger med oss og legg igjen en kommentar.