– Sykt band! Digga det!

Highasakite skrytes opp i skyene før helgas Pstereo-konsert.

Etter at Trondheimsbandet Highasakite spilte på Øyafestivalen sist uke har de fått positiv oppmerksomhet fra flere innflytelsesrike aktører. Blant annet ble de oppdaga av Justin Vernon i Bon Iver, som også spilte på festivalen. Til helga spiller bandet på Pstereo-festivalen i Trondheim.

Justin Vernon i Bon Iver på scenen under bandets konsert på Øyafestivalen. Foto: Tom ØVerlie, NRK P3.
Justin Vernon i Bon Iver på scenen under bandets konsert på Øyafestivalen. Foto: Tom ØVerlie, NRK P3.

– Fikk masse skryt

«Vakker musikk fra @Highasakiteband på @oyafestival. Holy shit, dette var et sykt band! Digga det!», skriver Justin Vernon i Bon Iver på Twitter.

– Han sa han syntes musikken var veldig kul. Vi fikk masse skryt. Og så snakket vi bare om vanlige ting, sier Highasakite-vokalist Ingrid Helene Håvik til Adressa.

Men ikke nok med det. Sammen med Susanne Sundfør, Pow Pow, Young Dreams og Årabrot ramses Highasakite opp blant de beste norske banda på Øya i Pitchfork sin artikkel om festivalen.

Skryt i magasiner

«Ekspansiv indierock ledet av en frontkvinne som spiller sitar. Sykt opptatt av indiansk image. De hadde krigsmaling og pannebånd, instrumentene var prydet med fjær og drømmefangere. Deres beste låt var ikke overraskende ”Indian Summer”», skriver Pitchfork.

Også Paste Magazine oppdaget Highasakite under Øyafestivalen og har rangert dem som sitt 9. beste Øya-øyeblikk.

«Ikke la deres klisjefylte navn og estetikk ødelegge for oppmerksomheten for dette bandet. Det tok meg noen minutter å se forbi indianergreine og krigsmalinga, men da oppdaget jeg også et av de beste norske banda jeg så hele uka», skriver journalisten.

– Det føles som at vi har runda et hjørne, på en måte. Det er masse, masse arbeid som har ført til noe, og det er veldig kjekt å få så mye skryt, sier Ingrid Helene Håvik til Adresseavisen.