Tar opp raseproblematikk i åpent brev

Rapperen Nas føyer seg inn i rekken av profiler som snakker ut etter Charleston-ulykken.

«Dette handler om større ting enn svart og hvit», skriver hiphop-veteranen Nas i et åpent brev til fansen. Brevet kommer som følge av det rasemotiverte massedrapet i Charleston, hvor 9 personer mistet livet i en kirke.

– Amerika har brukt så mye tid, penger og ressurser på å kjempe kriger i utlandet at vi har sovnet fullstendig ved rattet når det kommer til krigene som utkjempes i våre byer, nabolag og boligblokker, skriver Nas i teksten, som han postet sammen med et maleri av det amerikanske flagget.

– Vi selger en falsk drøm

Nas skriver i brevet hvordan USAs største eksportvare er deres egen kultur.

– Dette handler om hvordan Amerika selger en falsk drøm. Hvordan folk kler seg og snakker, hva de hører på, hva de ser på, alt det der kommer fra oss. Hvordan kan mannen i gata være ansvarlig for Amerikas største eksport og allikevel frykte for livet?

Nas er ikke den første amerikanske rapperen som snakker ut etter Charleston-ulykken. I forrige uke spilte Kanye West på et arrangement hvor han freestylet et vers om tragedien. Rapper Lupe Fiasco gikk også inn i ordskiftet med et åpent brev til det amerikanske «white supremacy»-miljøet.

Se Nas’ følelsesladde innlegg under: