Taylor Swift disket fra en av verdens største kåringer

Fjernet fra lista over 2014s mest populære låter.

Taylor Swift ble diskvalifisert fra Triple Js kåring av 2014s «heiteste» låter etter en nettkampanje slo feil.

Verdens største musikkavstemningTaylor Swift. Foto: Promo

For tredje gang kåret den australske radiokanalen Triple J årets hundre mest populære låter. Kåringen heter «Hottest 100» og avgjøres av publikum – denne gangen av over to millioner stemmer i 188 land. Ifølge kanalen selv er det verdens største musikkavstemning.

Når folket får bestemme er det kanskje vanskelig å se for seg at Taylor Swift, som hadde verdens mest solgte album i 2014, ikke hører hjemme på lista.

Men denne radiokanalen spiller først og fremst alternativ musikk, og lyden av «Shake It Off» og «22» har aldri vært å høre på kanalen. Swift var ikke på lista av naturlige årsaker – hun håvet inn stemmer takket være en nettkampanje satt i gang av Buzzfeed.

Påvirkning fra mektig hold

Etter Buzzfeed lanserte emnetaggen #Tay4Hottest100 akkompagnert av gif-animasjoner og oppfordringen «la oss vise de snobbene», ble kampanjen en viral hit. Det falt ikke i god jord hos Triple J.

De synes ikke det var greit at et internasjonalt mediehus verdt 850 millioner dollar brukte makten sin til å påvirke kåringen, og diskvalifiserte Swift.

Kanalen forklarer seg ytterligere – med godt humør – på siden TripleJFeed.com, en parodi på Buzzfeed.

Kåringen er avsluttet. Chet Faker med «Talk is Cheap» gikk av med seieren, etterfulgt av Peking Duk feat. Nicole Millar – «High» og Hilltop Hoods – «Cosby Sweater».

Swift hadde havnet på 12. plass i kåringen om hun ikke hadde blitt diskvalifisert.

Hør vinnerlåta her: