Team Me med nytt album i september

– Vi vil fortsatt være et band som får både rockerne, hipsterne og partyjentene til å kjenne det litt i underlivet, sier vokalist Marius Drogsås Hagen.

Elverumsbandet Team Me har hatt en bratt, oppadgående karrierekurve siden de livedebuterte i Urørtfinalen i januar 2010.

Bandet som består av Marius Drogsås Hagen, Bjarne Alexander Ryen Berg, Simen Sandbæk Skari, Uno Møller Christiansen, Simen Schikulski og Elida Inman Tjørve, sørget for både Spellemannpris og svært gode tilbakemeldinger for albumet To The Treetops! i 2011.

Les hele anmeldelsen her.

Nå, tre år senere, er bandet klare å slippe sitt andre album som har fått tittelen Blind As Night.

Dedikasjon fra lytteren

– Jeg tror dette albumet er litt mer intenst enn hva To The Treetops! er. Forhåpentligvis på en litt mer klaustrofobisk måte, sier vokalist Marius til P3.no og legger til:

– Jeg håper dette er en plate som krever litt tålmodighet og dedikasjon fra lytteren.

teamme_marius

Det har nemlig vært stille fra bandet fra Hedmark, foruten singelen «F is for Faker» som tidlig ble listet på P3. Innspillingen av albumet, som ventes 1. september, begynte de med høsten i fjor etter et intens liv på veien. Nå ønsker de å gå videre både musikalsk og lydmessig i forhold til debutalbumet.

Lager aldri to like album

Team Me ble fort et band som folk snakket om. Låter som «Dear Sister», «Patrick Wolf & Daniel Johns» og hiten «With My Hands Covering Both og My Eyes I Am Too Scared to Have A Look at You Now» runget ut av flere av landets radiokanaler. Og ikke lang tid etter opplevde de suksess langt utenfor landegrensene.

teamme

Se da de besøkte Lydverket: Store i Japan

– Dere fikk veldig gode tilbakemeldinger på deres forrige album, hva er forventningene til Blind As Night?

– Det er alltid en sjanse å ta når man bestemmer seg for å gjøre sin egen greie og ikke bare «safe» med den samme oppskriften gang på gang. Våre forventninger er kanskje at folk skal forstå at vi er et band som kommer til å utvikle oss og forandre oss for hver plate vi gir ut, og at det aldri kommer to like album fra oss. Det er dritviktig.

– Samtidig så vil vi fortsatt være et band som kan stå på store scener og både få rockerne, hipsterne og partyjentene til å kjenne det litt i underlivet.

Tilbake på veien

Med flere slagere i baklomma, håper Marius at de har klart å lage flere «anthems» på Blind As Night. I en live-sammenheng mener han det er en stor fordel å ha noen soleklare slagere.

– Det betyr i praksis at vi kan være halvfulle, litt slitne og samtidig få masse gratis i live-sammenheng.

Om drøye en måned kommer det mange kaller det vanskelige andrealbumet, og høsten skal de tilbringe tilbake på veien. Der trives de godt.

– Vi starter selvfølgelig med konsert i Elverum, Hedmarkens perle. Så litt her og der.

Disse låtene ventes på Blind As Night:

1. Riding My Bicycle (from Feddersensgate 5A to Mõllervegen 31)
2. Kick & Curse
3. Man-Eating Machine
4. F is for Faker
5. Le Sound
6. Did We lose Something Here
7. Are You Still in Love
8. Steven
9. The All Time High
10. Blind As Night