Tenacious D-konsert utsolgt på fire minutter

De nesten 2000 billettene til Oslo-konserten til Jack Blacks og Kyle Gass’ humorrockband ble revet vekk på få minutter.

Det ble kamp om billettene til den kommende Tenacious D-konserten, da de ble lagt ut for salg i dag tidlig.

Hele 1750 billetter ble revet vekk på bare 4 minutter.

Dette er tall som Lars Tefre Baade, markedsanvarlig hos Rockefeller/John Dee/Sentrum Scene, synes er veldig imponerende, men ikke særlig overraskende.

– Vi er helt utsolgt. Billettene var ute hos glade fans etter bare fire minutter. Det er stor stas å få Tenacious D til Norge! Allerede da vi slapp nyheten på tirsdag, skjønte vi at dette ville selge bra.

Besøker mindre konsertlokaler

Kyle Gass og Jack Black har siden Tenacious D-oppstarten i 1994 samlet opp en stor fanskare. (Foto: NTB Scanpix, Mario Anzuoni)
Kyle Gass og Jack Black har siden Tenacious D-oppstarten i 1994 samlet opp en stor fanskare. (Foto: NTB Scanpix, Mario Anzuoni)

Tenacious D er en amerikansk humor- og rockeduo, bestående av komikerne og musikerne Jack Black og Kyle Gass, som ble stiftet i 1994.

De har i løpet av de 20 årene kun rukket å slippe tre album, men står til gjengjeld bak udødelige klassikere som blant andre «Tribute», «Wonderboy» og «Kickapoo».

Men selv om det ser ut til å bli stappfullt, med nesten 2000 tilskuere, når de etter planen inntar Sentrum Scene i Oslo 13. februar, er det lite sannsynlig at konserten vil flyttes til en større scene.

– Hele Europa-turneen er en nedskalert akustisk turné, der man besøker mindre konsertlokaler. Man vil prøve å skape en intim stemning på konserten for at det akustiske showet skal komme til sin rett, sier Baade.

Baade forteller at de er imponert over billettsalget, men lar seg ikke blåse fullstendig av banen.

– Vi har hatt lignende tilstander flere ganger tidligere. Eksempler fra senere år er Pixies- og PJ Harvey-konserten. Men dette er likevel veldig raskt!

Se musikkvideoen til Tenacious D – «Tribute»: