The Knife klare for Øya

Solange og Blur er allerede bekreftet, og nå er også svenske The Knife plassert på festivalplakaten i Middelalderparken i sommer.

Den svenske elektronika-duoen har ikke turnert siden 2006. I forrige uke annonserte de imidlertid en ny turne som ble utsolgt på rekordtid, og i dag ble det bekreftet at de kan oppleves utendørs i Oslo i sommer.

10. august står de nemlig klare på hovedscenen under årets Øyafestival. Dette blir den eneste muligheten til å se The Knife i Norge i sommer.

Holdt seg i skyggen

Søskene Olof Dreijer og Karin Dreijer Andersson som utgjør The Knife, vant i 2003 den svenske Grammis-prisen for beste popgruppe. Samme år ga de ut sitt andre album Deep Cuts, og etter det har de kommet med tre album. I 2006 gjordet bandet sin første turne, som også tok dem til Øyafestivalen. I løpet av de siste årene har de holdt seg utenfor medias søkelys, men nå er de tilsynelatende tilbake for fullt.

De siste årene har begge gjort ulike soloprosjekter, og Karin har hatt suksess som Fever Ray, som også gjestet Øya i 2009. I tillegg har hun vært vokalist på flere av Röyksopps låter, som »What Else Is There» og »This Must Be It».

Nå ønsker vi dem velkommen tilbake – og gleder oss til å se dem på Øyas siste dag!

The Knife – «Pass This On»: