The Voice-vinner flopper

Vinneren av The Voice i Storbritannia har solgt under 900 eksemplarer av debutalbumet.

I det TV2 er i ferd med å rulle i gang en ny sesong av talentprogrammet The Voice, kan det virke som konseptet har gått på en aldri så liten smell i Storbritannia.

The Voice-vinner Leanne Mitchells debutalbum selger svært dårlig. Foto: Promo.
The Voice-vinner Leanne Mitchells debutalbum selger svært dårlig. Foto: Promo.

895 kopier

The Voice hadde sin første sesong på de britiske øyer i 2012, sendt på BBC. Etter siste avstemning i siste program var det Leanne Mitchell som stod igjen som vinneren av konkurransen, der premien var 100.000 pund og en platekontrakt med Universal.

Sist uke kom det selvtitulerte debutalbumet fra artisten ut, men salgstallene er så langt deprimerende for stemmevidunderet. Plata har bare maktet å selge 895 kopier, ifølge RadioTimes.

Det gir en 134. plass på den offisielle albumlista og tilsvarer at kun én av hver 10.000 som så fjorårets finaleprogram har latt seg friste ti å kjøpe.

Bo Bruce kom på andreplass i The Voice, men har hatt langt større kommersiell suksess enn fjorårets vinner. Foto: Promo.
Bo Bruce kom på andreplass i The Voice, men har hatt langt større kommersiell suksess enn fjorårets vinner. Foto: Promo.

– Synes synd på vinneren

Mitchell vant foran Bo Bruce som av mange i fjor ble sett på som favoritt til å stikke av med The Voice-seieren. Til The Huffington Post avslører hun at hun synes synd på vinneren, fordi hun fikk mindre oppmerksomhet fra pressen enn henne.

– Både jeg og Danny [O’Donoghue, Bruce sin mentor i konkurransen, journ. anm.] fikk mye oppmerksomhet fra pressen, sier hun og refererer til at det gikk rykter om at hun og mentoren Danny O’Donoghue, kjent fra The Script, hadde et forhold.

– Så det tok mye av oppmerksomheten bort fra henne som holdt på med det showet egentlig handla om – musikken. De [pressen journ. anm.] var alt for opptatt av å spekulere i hva som skjedde med Danny og meg – noe som er en fryktelig indikasjon på hvordan det står til med bransjen, sier hun videre.

– Kan ikke gjøre noen ting

Rett etter seieren i The Voice ble Leanne Mitchell-singelen «Run to You» sluppet til markedet, men floppa også fullstendig.

– Jeg er så lei meg på hennes vegne. Det er utrolig vanskelig. BBC har ikke lov til å promotere noe. De slapp singelen dagen etter seieren, men i motsetning til i X Factor [som går på den kommersielle kanalen ITV, journ. anm.], kan ikke BBC gjøre noen ting, forteller hun videre.

–  Hun fikk dermed ikke den rette promoteringa. Det var ikke nok folk som visste hva som skjedde. Men jeg vet at hun har bytta plateselskap og har det bedre nå.

Se Leanne Mitchell synge «Run To You» i The Voice-finalen:

Bo Bruce synger duetten «Read All About It» med mentor Danny O’Donoghue i finalen: