Ti låter til sykkelturen

Programleder Eirik Høsien Havelin har håndplukket låter fra Urørt-universet: – Skal du ut å sykle i høst får du her servert den perfekte musikken.

Urørt har et stort mangfold av uttrykk, men i denne omgangen har jeg fokusert på den oppløftende høstmusikken fra noen av fremtidens artister. Kos deg!

Ol’ Burger Beats feat. Quelle Chris – «The W»

Du trykker play i det du går ut døra. Vibbene i denne låta slår det meste annet i høst, med en utrolig digg jazza produksjon, og sløy rapping på toppen av Detroit-rapper Quelle Chris. Rolig start, for å få i gang blodsirkulasjonen i beina, og anerkjennende, nikkende starte syklinga.

TRAMS – «It’s Easier»

Så må popen få komme frem. På sitt absolutt merkeligste, riktignok, men med så mye popteft og allsangfaktor, at den anerkjennende nikkinga går over i mer rolig dans på sykkelen, i den første slake nedoverbakken du rammer. Av høstens lengste og mest catchy refrenger.

Unnveig Aas – «Run»

Urørt-kjenningen Unnveig Aas viser videre vei, i den mer up beat country-retningen hun har tatt på sin siste EP. Denne låta blir samlende for spillelista, alle klisjebildene av en fornøyd høstdag dukker opp i hodet til «Run».

Plooms – «Broadway»

Det er enda et stykke å sykle, for å holde ut må man også nyte turen. Denne kommer på i det du sykler inn i parken, og kan ta det med ro og bare observere naturen og smile til menneskene du sykler forbi. Smilet blir til glis i gitarsoloen.

Over the Trees – «Garbage Crown»

Den observerende tilstanden fortsetter. Noe mer filosoferende, og med enda mer fart i beina i det refrenget slår til.

FOREVER LIGHT – «Down»

Den første smellen på turen slår til når denne kommer, umulig å ikke spurtsykle og få mest mulig vind i håret. Etter denne at blodsmaken setter seg, og du har satt ny soleklar rekord opp monsterbakken.

Niilas – «Cosylan»

Niilas glitchy toner og Cosylan-tema passer godt med blodsmak, og tar samtidig tempoet litt ned igjen. Turete låt, hvor tingene du ser rundt deg ikke nødvendigvis er der i virkeligheten.

Synne Sanden – «The Pilot»

Det bygges sakte opp igjen, Synne Sandens flotte stemme frembringer krefter igjen, og har et fint tempo for å konsentrere seg om å bli kvitt melkesyra.

Supersoaker – «Caught Up in the Winds»

Den optimistiske tonen blir med inn i motsolspop fra Stavanger, som de så fint kaller det selv. Ungdommelig glød, og nærmest naivt fornøyd låt. Perfekt for den siste motbakken, man vet varmen og målet nærmer seg, og kan med glede tråkke litt ekstra på.

André feat. Damien – «For the Right»

Avslutningsvis må du roe ned, sørge for at fargen i ansiktet ikke overgår sjarmerende roser i kinnene, og at pust og puls er nede i normalt gjenge. Når André, sammen med Damien har kommet med en så klar banger, er det heller ikke uten attitude man entrer målet for turen.