Tidenes flaueste?

Hva er den flaueste og klammeste kjærlighetslåten i pophistorien?

Det er nok mange av oss som har mange «guilty pleasure»-låter vi en gang har dansa med noen etter i mørket, men som vi kanskje i dag ikke synes er like bra som den gang da. Men hvilken av dem er den aller verste?

Chris de Burghs "The Lady in Red", som kom ut i 1986, mener flertallet i en undersøkelse er tidenes «flaueste» kjærlighetslåt.
Chris de Burghs «The Lady in Red», som kom ut i 1986, mener flertallet i en undersøkelse er tidenes «flaueste» kjærlighetslåt.

Mest klisjéfylte

For å promotere sitt eget datingnettsted har den britiske avisa The Guardian hatt en avstemning blant brukerne av tjenesten. Der spurte de hva brukerne mener er tidenes flaueste, klammeste – den mest «cheesie» og klisjéfylte kjærlighetssangen som noen gang er laget.

Les også: De laget 80-tallets verste låt

Aller øverst troner Chris deBurghs klassiker fra 1986 som han skreiv til kona Diana. Låta ”The Lady in Red” kom på albumet Into the Light og klatra til topps på listene i en rekke land, blant annet i Norge. I USA kom den bare til tredjeplass på Billboards singleliste.

Whitney Houston og Stevie Wonder

Whitney Houston sang "I Will Always Love You" i 1992. Foto: Skjermdump fra video.
Whitney Houston sang «I Will Always Love You» i 1992. Foto: Skjermdump fra video.

På andreplass har brukerne av The Guardians datingtjeneste satt Whitney Houstons ”I Will Always Love You” fra 1992. Låta, som opprinnelig er en Dolly Parton-utgivelse fra 1974, ble en superhit da den fulgte Kevin Kostner-filmen The Bodyguard.

Les også: Jakten på den perfekte kjærlighetslåta

På tredjeplass finner vi Stevie Wonders ”I Just Called to Say I Love You”. Låta som først var å høre i filmen The Woman in Red fra 1984 er den blinde artistens aller mest suksessfulle låt noensinne.

Er du enig i lista, hva mener du er tidenes flaueste kjærlighetslåt? Si din mening i kommentarfeltet!

Her er «cheesie» topp fem ifølge The Guardian:
  1. “The Lady in Red” – Chris de Burgh (spill av i WiMP eller Spotify)
  2. “I Will Always Love You” – Whitney Houston (spill av i WiMP eller Spotify)
  3. “Hello” – Lionel Richie (spill av i WiMP eller Spotify)
  4. “I Just Called to Say I Love You” – Stevie Wonder (spill av i WiMP eller Spotify)
  5. ”(Everything I Do) I Do It For You” – Bryan Adams (spill av i WiMP eller Spotify)