Til topps hjemme

For første gang klatrer norgesaktuelle Pink til topps på albumlista i hjemlandet USA.

Med albumet The Truth About Love er Pink for første gang øverst på albumlista i USA. Foto: Promo.
Med albumet The Truth About Love er Pink for første gang øverst på albumlista i USA. Foto: Promo.

Lørdag 25. mai står Pink på scenen i Telenor Arena i Oslo. Men i god tid før stjerna ankommer Norge har hun klart noe hun aldri tidligere har makta tidligere. Albumet The Truth About Love, som fikk terningkast tre av vår anmelder, har klatra helt til topps på albumlista i USA.

Første gang

Det er 12 år siden sangeren første gang noterte seg tilstedeværelse på en hitliste i hjemlandet. Men 280.000 solgte album siste uke var det som skulle til for å erobre førsteplassen for aller første gang, melder Billboard.

Hennes tidligere høyeste plassering på samme lista kom med M!ssundaztood som i 2001 ga henne en sjetteplass med 220.000 solgte enheter.

Pink på scenen i Oslo Spektrum i 2009. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.
Pink på scenen i Oslo Spektrum i 2009. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Alt i alt har for øvrig alle hennes album klart å komme inn på albumlistas topp 10, bortsett fra debutalbumet Can’t Take Me Home fra 2000, da hun måtte ta til takke med en 26. plass som beste notering på albumlista.

Tredje raskeste

The Truth About Love er med dette det tredje raskest selgende albumet i åpningsuka så langt i 2012, bare slått av Justin Biebers Believe (374.000) og Madonnas MDNA (359.000).

På radio gjør Pink det imidlertid vel så bra som når det gjelder albumsalg. Singelen «Blow Me (One Last Kiss)» er den tredje singleutgivelsen på rad hun topper radiolista Mainstream Top 40 med, etter at låtene «Raise Your Glass» gjorde det samme i 2010 og «F**kin’ Perfect» i 2011. Dermed har hun i alt hatt åtte låter som har gått til topps på lista over de mest spilte radiolåtene i USA.

Da Pink besøkte Norge og Oslo Spektrum i 2009 syntes vår anmelder det var riktig så trivelig og hadde en av sine triveligste kvelder på veldig lenge. Hennes forrige album – Funhouse var vår anmelder imidlertid ikke spesielt begeistra for. Han skrev at plata var en «selsom, anmasende og uinspirert opplevelse».

Pink, «Blow Me (One Last Kiss):