TLC gjør comeback

Flere medier melder at jentegruppa TLC har film, nytt album og turné på gang.

Ryktene har gått en stund om at de to gjenlevende medlemmene av TLC skal gjøre comeback. Nå melder flere medier at Tionne «T-Boz» Watkins og Rozonda «Chilli» Thomas skal markere gruppas 20-årsjubileum med ny plate, turné og tv-film.

Den opprinnelige TLC-trioen sammen under MTV Video Music Awards i 1995. Foto: NTB Scanpix / Paul Hurschmann, AP Photo.
Den opprinnelige TLC-trioen sammen under MTV Video Music Awards i 1995. Foto: NTB Scanpix / Paul Hurschmann, AP Photo.

Helt ny musikk

Ifølge The Hollywood Reporter jobbes det med en ny tv-film for kanalen VH1. 11 år etter at Lisa «Left-Eye» Lopes døde i en bilulykke under innspillingen av en dokumentarfilm, er de to gjenværende medlemmene igjen aktuelle sammen.

De avslutta innspillinga av albumet 3D etter at «Left-Eye» døde i 2002 og siden har de to holdt sammen og gjort mange felles opptredener. Men først nå ser det ut til også å komme helt ny musikk.

De to skal ha planer om å ta med seg Lisa «Left-Eye» Lopes på en ny turné, i form av videoprojeksjon på scenen. De vil imidlertid bruke arkivopptak og ikke lage en ny versjon av henne, slik man gjorde med Tupac Shakur på Coachella i 2012.

Bekrefter film, album og turné

Det er blant annet blitt annonsert at duoen vil opptre under The Mixtape Festival i Pennsylvania i slutten av juli. Dette vil ifølge Consequence of Sound være gruppas første opptreden siden en konsert i Japan i 2009.

Nettstedet TMZ melder at man allerede har blinket seg ut fem større byer i USA for en ny turné og til magasinet Essence bekrefter Rozonda «Chilli» Thomas at det kommer et nytt album.

– Et nytt album? Ja, det skal være sikkert! Vi kommer med ny musikk rett etter at filmen er klar. Vi har alle med oss som var der fra starten. Og vi skal definitivt turnere, vi vet bare ikke helt hva vi skal kalle den ennå, sier hun til magasinet.

TLC debuterte på plate med Ooooooohhh… On the TLC Tip i 1992, men fikk sitt store gjennombrudd med albumet CrazySexyCool fra 1994 som solgte over 23 millioner eksemplarer. Fem år etterpå kom albumet Fanmail som debuterte på toppen av Billboardlista.