Tøff punk med yndig navn

Garasjepunkbandet Blomst har både vært lista på P3 og varmet opp for storheter som Kaizers Orchestra og Motorpsycho. Denne uka er de Ukas Urørt.

Denne Ukens Urørt er et velkjent navn for mange. Garasjepunkbanet har nemlig både spilt mye rundt, varmet opp for Kaizers Orchestra og Motorpsycho, og vært lista på P3 med låta «Cowboy & Indianere». Denne uka er Blomst Ukas Urørt med oppfølgeren «Skitne Sko».

Blomst består av Lasse Febakke Karlsen (22) på fuzzgitar, Teodor Andersen (22) på fuzztrommer, Chris Robin Omdahl (22) på fuzzbass og bandets kvinnelige frontfigur, gitarist og vokalist Ida Dorthea Horpestad (23).

– Ida trynte bokstavelig talt i beina på gutta. Neseblod, samme type humor og felles musikksmak førte til det som kunne vært vår første bandøving, men Ida forsov seg.

I dag har de både bodd i et stort hus sammen og dannet bandet med det svært yndige navnet Blomst, som ikke umiddelbart står til musikken de lager. Bandet har likevel en god forklaring på hvorfor de falt på nettopp det navnet.

– Blomster beskriver oss veldig godt. Vi ser veldig søte og snille ut, men hvis du prøver å smake på oss, smaker vi ganske dritt.

P3 URØRT MENER:

Som et uekte barn av The Hives og Dumdum Boys bryter Blomst seg opp av undergrunnen med «Skitne Sko». Refrengsterk allsangrock med hjertet på rett sted.

Les og hør mer fra Blomst her!

Hva er historien bak «Skitne Sko»?
Låta beskriver de fire fasene i sosialt samvær i påvirket tilstand av alkoholholdige drikkevarer. Refrenget kaster lys over hvor positiv oppfatning man får av sine omgivelser med gode venner som er tilstedeværende. Andre vers skildrer blind forelskelse, og tredje vers skildrer en forvirret tilstand der promillen har nådd sitt maksimum. Med andre ord – Låta handler om fylla.

Hvordan går dere frem når du lager musikken?
Vi lager alltid låtene sammen. Det starter med en idé i form av enten tekst eller riff, og deretter jammer vi sammen til alt har en helhet vi alle er fornøyde med.

Hvordan vil du selv beskrive musikken dere lager? Hva er karakteristisk?
Mange har sammenlignet oss med gammel norsk rock, som for eksempel Raga Rockers eller Jokke, noe som jo er naturlig siden vi synger på norsk. Vi finner mye inspirasjon i den type musikk, men vi blir også inspirert av garasjeband. For eksempel White Stripes, King Khan and the BBQ Show, Black Lips og Fidlar er noen av bandene vi alle liker godt. Lydbildet vårt er summen av det alle bandmedlemmene liker.

Blomst (Foto: Presse) Blomst (Foto: Presse)

Hva er det mest interessante som har skjedd i karrieren så langt?
Å varme opp for Kaizers Orchestra og Motorpsycho var en stor ære! Likevel har mange av de små konsertene vært minst like artige. Vi har møtt mange morsomme og rare folk. #husfestentiljens

Hva gjør dere når det ikke lages musikk?
Alle i bandet spiller mye Pokémon og GTA, utenom Lasse som er glad i fransk nybølgefilm og kultiverte dokumentarer om rare ting. 3/4 av bandet studerer og den siste fjerdedelen jobber som barista, så vi drikker også nydelig kaffe hele tiden.

Hva er den største skandalen eller merkeligste opplevelsen dere har vært borti?
Vi leide et hus sammen i Trondheim et år, noe som var en ganske merkelig opplevelse.

Hva skjer fremover? Noe spennende på gang?
Vår første fysiske plate er like rundt hjørnet. Vi har tre låter som skal trykkes opp på en lekker, fargerik 7″. Til neste år har vi også store planer, da nye innspillinger og konserter står på agendaen. Vi skal også varme opp for Valentouretts 7. desember i Trondheim. Det blir gøy!

Har dere andre favoritter på Urørt?
Pappasaft, Warp Riders, Lucky Malice, The Regent, Short Skirts, Boneless Marshmallows, Astro12, Odd Loves to Dance, Alfresco Flavour, Bits Between. Bra folk og bra musikk!

En siste appell til folket?
Hold kjeft og smil!