Tre artistslipp til Slottsfjell

alt-J, The Tallest Man On Earth og Dan Croll er tre av artistene du kan se i Tønsberg i sommer.

I tillegg til Kaizers Orchestra, The Wombats og Kvelertak – for å nevne noen – får vi også oppleve britisk klassemusikk på Slottsfjell i sommer. 

Sammen med en rekke andre artister er det nå klart at det britiske bandet alt-J står på scenen under årets Slottsfjellfestival. Bandet har det siste året fått mye oppmerksomhet i hjemlandet etter de vant Mercury-prisen for beste album 2012. Her på huset rangerte vi albumet An Awesome Wave på 11. plass over 2012s beste album. Slottsfjell blir deres første konsert i Norge, og den eneste festivalen i her til lands i løpet av sommeren.

På samme festival skal også den tidligere bassisten i Eye Emma Jedi, Dan Croll, stå på scenen. Første smakebit fra soloprosjektet hans er den dansbare låta »From Nowhere», som allerede har blitt en stor hit i Norge og i hjemlandet.

Les også: Eye Emma Jedi i Popsalongen på Øya

Den svenske folk-musikeren, Kristian Matsson, eller The Tallest Man On Earth, som vi kjenner ham som, har de senere årene bemerket seg verden over. Gjennombruddet kom i 2008 da han slapp albumet Shallow Grave, og han har etter det vært på turne med indiestjerna Bon Iver og turnert verden over.

Slottsfjell går av stabelen 18.-20. juli, og dette er Slottsfjells første slipp i år.

alt-J – »Tessellate»

Dan Croll – »From Nowhere» 

The Tallest Man On Earth – »Where Do My Bluebird Fly»