Trenger støtte til metaldokumentar

Banger Films har startet en pengeinnsamling til en musikkdokumentar, hvor norske metalband vil ha en sentral plass.

Filmskaper og medeier i Banger Films Sam Dunn har de siste årene gjort seg bemerket med ulike dokumentarer om metalmiljøet. Blant annet med Metal: A headbanger’s journey, Iron Maiden: Flight 666 og Tungrockens historie. I sistnevnte får vi vite hvordan metal oppstod, og den gir oss en grundig innføring  i de ulike sjangrene.

SE: Tungrockens historie på NRK Nett-TV

Nå skal han og filmteamet lage en ny episode til tungrockens historie. Selv om serien egentlig ble lansert og avsluttet i 2011, så viser det seg at prosjektet ikke var helt ferdig likevel. Bangers Films droppet nemlig å lage en episode.

– Vi ville egentlig lage denne episoden, men den ble altfor ekstrem for en del av tv-selskapene. Derfor har vi opprettet denne nettsiden, slik at folk kan bidra til at den blir lagd, sier Sam Dunn i traileren til prosjektet.

Stor etterspørsel

Det var pågangen på Twitter som satte i gang hjulene. Mange hodeskalleraslere etterspurte de litt mer røffe sjangrene som black metal, death metal og grindcore. I hovedsak har Sam Dunn tenkt til å bruke England, Norge og Sverige som utgangspunkt for den siste episoden i dokumentarserien. Her vil norske metalartister som Ihsahn(kjent fra Emperor), Enslaved og Dimmu Borgir få sentrale roller. Denne gangen får vi håpe at de har en promillekontroll før intervjuene, slik at de unngår samme uheldige situasjon som de hadde med Jørn «Necrobutcher» Stubberud fra Mayhem.

En litt bedugget Necrobutcher i dokumentaren Metal: A Headbanger’s Journey

Fordeler ved å bidra

Personer som gir penger prosjektet vil også få noen goder tilbake, foruten om at episoden faktisk blir lagd. Bidrar du med 5 dollar, vil du få en digital nedlastningslink og en takk på hjemmesiden deres. Har du derimot 50 000 dollar å avse, så har du muligheten til å få et spørsmål stilt i hvert intervju til artistene, bli kreditert som produsent og se dokumentaren med filmmakerne som har med seg popkorn (De sier hvert fall at de skal ta med, men kjøp ekstra for sikkerhetsskyld).   

LES: Hvis du bidra eller lese mer, så kan du klikke deg inn her

Innsamlingsvideo til siste episode av Tungrockens Historie