Trippel lykke for One Direction

One Direction ble de store vinnerne på MTV Video Music Awards.

Det britiske boybandet One Direction ble de store vinnerne da de stakk av med tre priser under nattens MTV Video Music Awards i Los Angeles. X Factor-gruppa slo både Justin Bieber og Rihanna i kampen om å ha den beste popvideoen og The Wanted om å bli beste nykommer.

Rihanna var kveldens forhåndsfavoritt, men fikk til slutt bare prisen for Årets video. Foto: NTB Scanpix / Lucy Nicholson, Reuters.
Rihanna var kveldens forhåndsfavoritt, men fikk til slutt bare prisen for Årets video. Foto: NTB Scanpix / Lucy Nicholson, Reuters.

mest «delingsvennlig»

I tillegg vant de prisen for mest «delingsvennlige» video for «What Makes You Beautiful». Hvem som vant den nye «Most Share-Worthy Video»-prisen ble avgjort av fans som stemte på nettet.

Les også: One Direction vant navnestrid

Ifølge Mashable kom det totalt mer enn 50 millioner stemmer, i form av såkalte «hastags» (#) på Twitter. Det ble opphetet kamp, men One Direction slo til slutt Justin Biebers «Boyfriend», Carly Rae Jepsens «Call Me Maybe», Gotyes «Somebody That I Used to Know» og Beyonces «Countdown».

Favoritten

På forhånd var det Rihanna som var den største prisfavoritten med flest nominasjoner. Men selv om hun hadde muligheten til å vinne fem fikk hun «bare» én. Det var imidlertid den som kanskje henger aller høyest – Årets video. Den prisen fikk hun for videoen til «We Found Love».

Prisshowet var ellers dominert av rappere som Nicki Minaj. Hun vant prisen for Beste kvinnelige musikkvideo med «Starships», mens Chris Brown vant to priser – Beste mannlige video og Beste koreografi, for «Turn Up the Music». I tillegg vant Drake prisen for Beste HipHop-video med ‘HYFR’.

Alle vinnerne:

Best Video With A Message – Demi Lovato, ‘Skyscraper’
Most Share-Worthy Video – One Direction, ‘What Makes You Beautiful’
Best Electronic Dance Music Video – Calvin Harris, ‘Feel So Close’
Best Pop Video – One Direction, ‘What Makes You Beautiful’
Best Male Video – Chris Brown, ‘Turn Up The Music’
Best Hip-Hop Video – Drake, ‘HYFR’
Best Female Video – Nicki Minaj, ‘Starships’
Best Rock Video – Coldplay, ‘Paradise’
Best New Artist – One Direction, ‘What Makes You Beautiful’
Video of the Year – Rihanna, ‘We Found Love’