Tungtvann samles for Tommy Tee

Rapgruppen gjenforenes på National Rap Shows stjernespekkede jubileumssending, som du kan se på P3.no fredag fra kl 21.00.

Tommy Tee og DJ Herkules feirer 20 år på lufta. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Tommy Tee og DJ Herkules feirer 20 år på lufta. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Fredag 4. oktober skal National Rap Show feire 20 år med radiosendinger på NRK P3. Programlederne og hiphop-misjonærene Tommy Tee og DJ Herkules skal da lede en jubileumssending fra Store Studio, spekket med innhold og liveopptredener.

Hele sendingen kan du se fra kl. 21.00 på fredag på P3.no!

Rapklassiker på plakaten

Blant artistene som skal opptre finner vi duoen Tungtvann, som var landets mest suksessfulle og innflytelsesrike rapgruppe på 2000-tallet. Medlemmene Jørgen «Jørg-1» Nordeng og Lars «Poppa Lars» Sandness går fredag sammen for å spille rapklassikeren «Ubudne gjesta».

– «Ubudne gjesta» har jo blitt en signatur-låt for oss. Den er jo nesten 15 år gammel, men det blir bare gøy å spille den, sier Poppa Lars til P3.

– Det blir ikke en skikkelig gjenforening, for vi skal bare gjøre den ene låten. Men det er så klart en glede å stille opp, og det er alltid artig å stå på scenen med Lars, sier Jørg-1 om anledningen.

I bresjen for hiphop

National Rap Show er P3s lengstlevende radioprogram, og har siden debuten i 1993 gått i bresjen for å fremme hiphop i Norge. Jørg-1 er tydelig på hvor mye radioprogrammet har betydd for han selv, og resten av hiphop-Norge.

– Det de har gjort er uvurderlig. Da de startet i 1993 var jeg bare 15 år. På den tiden var det ikke bare å gå på internett for å finne nye, kule raplåter. Det fikk jeg gjennom National Rap Show. Tommy Tee har oppdratt generasjonen min, og generasjonene etter.

Poppa Lars har også godord å si om National Rap Shows betydning.

– National Rap Show har betydd veldig mye. Spesielt da det startet, før internettets inntog, var det en kilde til informasjon og ny musikk. Særlig for oss som bodde rundt omkring i landet, og ikke var en del av det gryende Oslo-miljøet.

Håper på 40 år

Jørgen Nordeng har etter Tungtvann gjort suksess med sin solokarriere, da under navnet "Joddski". Foto: Marius Hjeldnes, NRK P3
Jørgen Nordeng har etter Tungtvann gjort suksess med sin solokarriere, da under navnet Joddski. Foto: Marius Hjeldnes, NRK P3

Tungtvann er en nordnorsk hiphop-gruppe som debuterte med Reinspikka Hiphop EP i 1999, og opplevde stor suksess kort tid etter debuten. Etter åtte frodige år hvor de slapp fire album, samt flere EP-er og miksteiper ble de oppløst i 2007. Men nå gjør rapduoen altså et veldig kort comeback, i anledning National Rap Shows 20-årsjubileum.

– Jeg har egentlig en fullstendig rap-pause, men når Tommy Tee ringer og spør om vi kan stille opp, så klarer jeg ikke å si nei. Vi er jo vokst opp med National Rap Show hele gjengen, sier Jørg-1.

Poppa Lars er enig med at de aldri vurderte å takke nei.

– Det var en no-brainer å si ja når de spurte. De var jo veldig tidlig ute og plukket opp Tungtvann og innledet med det aksept for norskspråklig rap, så vi gleder oss til å gjengjelde tjenesten!

Selv om Tungtvann nå endelig går sammen på scenen igjen, ser det ut som at det bare blir med den ene opptredenen.

– Vi har i hvert fall ikke planlagt noe annet, men vi får holde både dører og vinduer åpne til gjenforening igjen når National Rap Show fyller 40 år, ler Poppa Lars.

Tre timers sending

National Rap Shows jubileumssending går på luften kl. 21.00 på fredag 4. oktober, og holder på frem til midnatt. Og husk – alt kan du se på P3.no!

Programmet ser slik ut:

Kl. 21:00 Live på lufta
Kl. 21:30 Jaa9 & OnklP live: «Hvem faen»
Kl. 21:45 Lars Vaular live: «Bergen» + «Samme nr som i 99»
Kl. 22:00 Oter live: «Lett for dæ»
Kl. 22:15 Kaveh live:  «Boblejakka» / «Løkka»
Kl. 22:30 Phil T. Rich live «Flexnes»
Kl. 22:45 Don Martin live:  «Nilsen»,  Fela live: «Who The Fuck…»
Kl. 23:00 Diaz live : «Jessheim» + TP-Allstars
Kl. 23:30 Tungtvann live: «Ubudne gjesta»

Se musikkvideoen til Tungtvann – «Ubudne gjesta»: