Uanstrengt sjarmbombe

Oslobandet Pelicat er lyden av et overskuddsprosjekt med kløkt, sjarme og teft. Urørtredaksjonen lar seg rive med, og trioen er Ukas Urørt denne uken!

Urørt mener:

Pelicat kan kunsten å lage melodier som uanfektet slentrer inn i hjertet. «Who You Are» er allsangpop for Mac deMarco-generasjonen, og vi elsker det.

Profil:Pelicat på Urørt

Hvem er dere?

– Tre østfoldinger fra møblerte hjem i nedre middelklasse. Andreas jobber i barnehage, skater og spiller i Disaster in the Universe og Away. Jonas spiller fotball og spiller også i Disaster In The Universe og med Kaja Gunnufsen. Mads er trommelærer og spiller med bl.a. Kaja Gunnufsen og Jaa9&OnklP.

Når og hvordan startet Pelicat?

– Siden vi har spilt og jobbet sammen i andre band, fant vi ut at vi ville prøve å lage litt musikk sammen. 1. januar i år dro vi på hytta på Hvaler, tok med oss masse instrumenter og opptaksutstyr, og kosa oss en helg. Siden har vi møttes med ujevne mellomrom med den samme fjærlette innstillingen.

Hva skjer fremover?

Vi har ferdigstilt en EP som vi venter på å gi ut, og kanskje blir det en releasekonsert. Ellers rolig.

Favoritter på Urørt?

– Vi liker han Mats Wava. Vi speller med han også.

Hvem er dere inspirert av?

– Det er vanskelig å velge ut noen felles favoritter, men vi er nok inspirert av Pond, Connan Mockasin og Weezer. Det er ihvertfall artister det er vanskelig å ta feil av.

Hvordan ser drømmegiggen ut?

– Det måtte blitt noe sånt som når Tom Jones fremfører «Vehicle» på italiensk tv på 70-tallet. Det er verdt å google hvis man ikke har sett det!