Her er musikken til Unge lovende

NRK1-suksesserien er en av høstens store snakkiser. All musikken derfra er hentet fra Urørt-universet; her har du spillelisten.

I den nye NRK-serien Unge lovende blir vi kjent med en venninnegjeng i 20-årene som forsøker å gjøre karriere ut av å følge drømmene sine. Serien som sammenlignes med amerikanske Girls gjør som Himmelblå, og baserer musikken på Urørt-artister.

Dette valget har manusforfatter og hovedrolleinnehaver Siri Seljeseth (27) vært fast bestemt på. Kanskje nettopp fordi hun kan relatere seg til hvor viktig det er med anerkjennelse når man forsøker å lykkes i noe man brenner for?

Se: Unge lovende i nettspilleren
Hør: Siri Seljeseth hos Christine
Les: Standupkomikeren manglet en norsk TV-serie hun kunne identifisere seg med

Bevisst valg

– For meg har det vært et bevisst valg å bruke musikk fra Urørt, da jeg føler at dette gir en ekstra dimensjon til hele tematikken i serien, sier Seljeseth til P3.

Seljeseth forteller videre at mye av handlingen i Unge Lovende tar utgangspunkt i hennes personlige liv, og at hun selv har prøvd og feilet gjentatte ganger i sin vei mot å følge drømmen – en prosess som har lært henne mye.

– Jeg har lært mye, og mitt beste råd for å holde motivasjonen oppe er å fokusere på at det man lager skal bli så bra som det kan bli, og at man selv alltid fortsetter å utvikle seg.

Når det kommer til musikken, kan Seljeseth røpe at det var lett å finne det de var ute etter.

– Det har vært utrolig masse bra å velge mellom, og jeg er veldig fornøyd med låtvalgene. Jeg kan trekke frem The Familiar – World Ends som blir brukt i traileren til serien, den har en stemning som passer serien perfekt. Den fanger en slags storbyfølelse, og har et voldsomt driv. I mitt hode er den lange, våkne netter, ambisjoner og drømmer.

Unge Lovende ser du lørdager på NRK1, eller når du vil på NRKs nett-tv.