– Unik i norsk sammenheng

Store navn innenfor elektronisk musikk, Diplo og Sinjin Hawke, blir med når P3s Christine inntar Kastellnatt på Slottsfjell.

I perioden mellom 17. til 19. juli arrangeres Slottsfjell i Tønsberg. Det er den ellevte gangen musikkfestivalen blir avholdt, og P3 er tilstede i år som tidligere. Det er DJ og programleder Christine Dancke som booker artistene og platerytterne som skal opptre på P3Klubb, i tillegg til å spille selv. P3 Klubb er en del av Kastellnatt, Slottsfjells klubb for elektronisk orientert dansemusikk.

For en best mulig klubbopplevelse

Christine Dancke. (Foto: Hilde Holta-Lysell)
Christine Dancke. (Foto: Hilde Holta-Lysell)

– Kastellnatt er unik i norsk sammenheng – ingen booker så store navn, og særlig ikke så mange store navn, som Kastellnatt. Det eneste som kan sammenlignes er kanskje Landstreffet i Stavanger, men der er det mer fokus på etablerte EDM-artister og mindre fokus på bredde hva klubbmusikk angår.

Christine Dancke trekker også frem omgivelsene som et pluss:

– Unikt for Kastellnatt er også atmosfæren: En gammel lagerbygning (eller noe?) innredet spesielt for en best mulig klubbopplevelse. Skal du sjekke ut ett stort klubbarrangement i år, anbefaler jeg Kastellnatt på det varmeste. Fine Tønsberg om sommeren er bare en bonus, forteller Dancke om prosjektet.

Diplo og Sinjin Hawke annonsert

Det er to store navn som har blitt annonsert til Kastellnatt: Diplo, grunnlegger av Mad Decent, et av verdens viktigste selskap i klubbmusikk, og barcelonabaserte Sinjin Hawke som satte seg selv på kartet med den EPen The Lights i 2011.

– Glem aldri at Diplo har produsert topplåter som Robyns «Dancehall Queen», Ushers «Climax», Chris Brown & Cos «Look At Me Now» og M.I.As «Bucky Done Gun». Ellers er «Express Yourself» selvsagt en dansegulvslager. Og remixen hans av Kelly Rowlands «Motivation» (!!!). Det kommer ikke til å stå på utvalget, for å si det mildt, lover P3Klubb-sjefen.

Hvorfor det er viktig at P3Klubb er på Kastellnatt?

– Jeg bruker hver eneste lørdag i livet mitt til å spre ny og klubbmusikk på radioen, og det er fantastisk å få lov til å være en slags kurator for P3scenen på Kastellnatt. For folk som liker DJ Christine på P3 er årets lineup som midt i blinken som det går an, forklarer arbeidsjernet som dessverre ikke kan avsløre resten av lineupen ennå. Men Dancke lover at den blir større og bedre enn noensinne. – Dette er et must for alle som liker klubb, fest og bra musikk.