Urørt + P3 Gull = sant ❤️

Urørt-finalistene kjemper om en sjanse til å opptre med noen av Norges aller beste artister. Møt finalistene!

Urørt og P3 Gull slår seg sammen og gir Urørt-finalistene en mulighet til å opptre med noen av de beste artistene vi har i Norge. Tre finalister kjemper dermed om å spille live på P3 Gull 24.november 2018. Du kan stemme på din favoritt øverst i saken.

Urørt har gitt undergrunns-artister en sjanse til å vise hva de er gode for de siste 18 årene. P3 Gull har på sin side feiret de beste norske artistene med forrykende show og prisutdelinger siden 2013. Begge har de vært med på å forme det herlige norske musikkuttrykket vi kjenner i dag.

– Jeg tror denne sammenslåingen blir viktig for musikk-Norge, sier prosjektleder for Urørt, Nina Gjertsen.

– Det er veldig stas at en av Urørt-finalistene skal spille på P3 Gull. Nå får Årets Urørt sjansen til å skinne litt ekstra, og publikum får se hvor flinke artister vi har i den norske musikkundergrunnen.

Urørt-vinneren annonseres 30.oktober på direktesendt radio hos Christine. Vinneren blir stemt frem av både publikum og en jury.

Dette er årets Urørt-finalister:

brenn.

Med skranglete gitarriff og fengende melodilinjer tar rockeduoen Edvard Smith og Rémy Malchère Pettersen deg med inn i en verden hvor energi ikke kan sies å være en mangelvare akkurat. Selv de mest danseskye må opp på tåballene og ta seg et par hopp, og det virker som nakken får «headbanging»-instinktene sine vekket når nominasjonslåten spilles; for å sitte rolig til «juli» er så og si umulig.

brenn. er nominert til årets Urørt med låta «juli». Foto: Markus Lierhagen, Design: Rashid Akrim/NRK P3

Bandet «brenn.» startet opp i fjor, og guttene er i ekstase over å være nominert til Urørt-finalen allerede året etter.

– Det er toppen av kaka, mildt sagt. Da vi starta bandet tenkte vi «tenk å få låta anbefalt av Urørt». Og så fikk vi den anbefalt, og da tenkte vi «tenk hvis vi blir Ukas Urørt». Det er så sykt gøy at vi nå er her, sier Edvard.

Det var altså ikke planlagt å komme så langt, men hvordan reagerer de om de vinner?

– Det er så fjernt, det er vanskelig å vite hvordan jeg kommer til å reagere. Kanskje jeg kommer til å rope, kanskje jeg sovner av glede, sier Edvard.

– Hvordan vi reagerer kan vi nok ikke planlegge. Men jeg tror det blir roping, ler Rèmy.

Se brenn. trylle frem Sondre Justad her:

Girl In Red

Marie Ulven, aka Girl In Red, er nominert med låten «I wanna be your girlfriend». Låten handler om ensidig kjærlighet, og jenta Girl In Red aldri fikk. Med sine ærlige og upolerte tekster inviterer Marie til et indie-univers hvor vokalen og gitaren regjerer.

Marie Ulven aka Girl In Red har satset alt på musikken og er klar for å slå igjennom i musikk-Norge. Foto:Jason Schjerven, Design: Rashid Akrim/NRK P3

– Jeg tror Norge trenger en stemme som min, en som er litt annerledes. Låtene handler åpent og ærlig om seksualitet og psykisk helse. Jeg tenker det er en viktig stemme som folk kan relatere seg til, sier Marie.

Marie har satt musikken første lenge, og det har ikke gått ubemerket av familien.

– Det er helt sykt, fordi litt tidligere i år, da jeg viste mamma førsteutkastet til den ene låta mi, sa mamma «hvis du fortsetter sånn her, så er det Årets Urørt neste». Jeg husker hun sa det på parkeringsplassen utenfor Meny i Horten. Og nå er jeg Urørt-finalist.

Å spille på P3 Gull hadde vært fantastisk, men visse ting er Marie likevel nervøs for.

– Jeg er litt nervøs i forhold til kameraene. Hvilket av dem skal jeg se i, liksom? ler artisten.

Marie er likevel sikker på hvordan hun kommer til å reagere, skulle «Girl In red» bli årets Urørt.

– Hvis jeg vinner, så hopper jeg opp på gulvet, og tar hendene på siden av kinnene og lager sånn «skrik-» munn. Og så danser jeg.

Men hvordan hadde Girl In Reds musikk sett ut som emojier?:

Company Ink

Med en helt egen sjanger, «bratpop», har Axel Olsen og Daragh Wearen Murphy rocket seg inn i Urørt sin hjerterytme, og satt et postpunk-preg på det uten like. Duoen lager musikk ikke så langt unna 90-tallets «britpop», og heller ikke så langt unna fransk indie-rock. Det som kommer ut av høyttalerne er unikt og fengende, særlig når «Emotion Mafia», låta Company Ink er nominert med, settes på.

Company Ink lager 80-tallsinspirert pop, og har formet sin helt egen sjanger «bratpop». Foto: Ida Vie, Design: Rashid Akrim/NRK P3

– Vi føler vi skiller oss litt ut, sier bratpop-duoen.

– Vi fokuserer på å fusjonere sjangre som ikke har noe med hverandre å gjøre. Det er litt rart, men kanskje et friskt pust til den norske musikkbransjen, fortsetter Axel.

Å være Urørt-finalist kom veldig uventet på dem begge, og desto mer fantastisk var overraskelsen da det ble annonsert.

– Vi hadde ikke forventet det i det hele tatt. Vi trodde vi skulle på seminar da det ble annonsert, vi skjønte ingenting, ler begge to.

Å vinne hadde betydd mye, faktisk så mye at Daragh lover å glattbarbere hodet sitt om de skulle vinne.

– Om vi vinner kommer jeg ikke til å si så mye, kanskje bare måpe og skrike litt, sier Axel.

– Om vi vinner glattbarberer jeg hodet, ler Daragh.

Men hvem hadde vært i Company Inks drømmeband?: