– Vi ble et band på fritidsklubbene

Se Obliteration spille live hos Lydverket.

Da death metal-bandet Obliteration fra Kolbotn ga ut Black Death Horizon i fjor, det tredje albumet i rekken, fikk utgivelsen masse skryt og gode tilbakemeldinger fra anmelderne.

Rett før jul besøkte de Lydverket for å slå av en prat med programleder Ruben Gran, i tillegg til å spille tre låter fra sitt siste album live. Videoene er filmet og klippet sammen av Carsten Aniksdal, mens Bjørn Hinkel mikset live-lyden under innspillingen.

Mørkere etter hvert

– Kanskje vi er veteraner? Eller må man ha holdt på i 15 år?

Det hele starta på Kolbotn for 12 år siden, da bandmedlemmene Sindre, Kristian, Arild og Didrik fant hverandre som 12-13 åringer. Musikken ble til på fritidsklubbene og den store drømmen var å spille «skikkelig kul musikk».

– Vi begynte vel egentlig med punk, så ble det mer ekstremt og mørkere etter hvert. Men det tok et par, tre år å finne det vi holder på med nå. Fritidsklubbene var et sted der vi kunne spille, så det var der vi ble et band.

Obliteration – «Transient Passage»:

Veldig fett

I løpet av bandets 12 år lange karriere har de spilt verden over. I sommer skal de spille på samme festival som Slayer, men før det legger de ut på turné, blant annet til India.

– Det er vanskelig å sette ord på hvor fett det egentlig er. Det er veldig fett. Cirka 8 på en skala fra 1 til 10.

Hør hele intervjuet her!

Obliteration – «Goat Skull Crown»:

Obliteration – «Sepulchral Rites»