– Vi har funnet noen fantastiske artister

Nærmere 300 band meldte seg på konkurransen om å få spille på P3 Urørtscenen på Pstereo. Se hvem som er valgt ut her!

Sommeren er rett rundt hjørnet og festivalene gjør seg klare til avspark.

Nærmere 300 artister og band fra norsk undergrunn meldte seg på da P3 Urørt og Pstereo åpnet for konkurranse om hvem som får spille på Urørtscenen under festivalen 15. og 16. august.

På Urørtscenen vil P3 Urørt og Pstereo presentere det beste av unge, ferske, norske artister fra Urørts enorme univers. Nå er navnene klare – og seks band er booket til den årsferske scenen.

– Vi er sikre på at vi har funnet frem til seks fantastisk spennende artister, som vi gleder oss til å se live på Marinen i august, forteller bookingsjefen for Pstereo, Kim Aasli.

Les mer om de utvalgte bandene lenger ned i saken.

Urørt-band høyt oppe på programmet

– At vi endelig har fått en Urørtscene på Pstereo føles godt og veldig riktig. Det skjer mye spennende på musikkscenen i Trondheim om dagen og det er viktig å få speilet dette, sier programleder i Urørt, Mari Garås Monsson og fortsetter:

– Målet er at publikum skal få en mulighet til å oppdage nye navn fra undergrunnen blant de store etablerte artistene.

Highasakite og Kvelertak er de største, norske navnene på årets Pstereo-plakat. I tillegg åpner Årets Urørt, Sigurd Julius, festivalen fredag 15. august.

– Det er moro å se at tidligere Urørt-band er høyt oppe på programmet. Highasakite er nest siste band ut lørdag kveld. Det er kjekt å se at de nye, norske headlinerne har sprunget ut av Urørt, sier bookingsjef i Pstereo.

Se hvem som spiller på Pstereo her.

Emilie Nicolas imponerte på Pstereo 2013. (Foto: Per Ole Hagen, NRK)
Emilie Nicolas imponerte på Pstereo 2013. (Foto: Per Ole Hagen, NRK)

– Vi gleder oss

Nytt for Pstereo i år er at den tidligere Tempo-scenen der nye, lokale band har opptrådt, forsvinner ut. I år samarbeider nemlig Urørt med festivalen – noe som fører til at mer bra, norsk undergrunnsmusikk vil bli vist fram på årets ferske P3 Urørtscene.

– Vi har i flere år hatt stor suksess med Urørtscenen på Slottsfjell, nå gleder vi oss til det samme i Trondheim, sier Garås Monsson.

Bookingsjef for Pstereo, Kim Aasli, har ønsket at majoriteten av banda på Urørtscenen skal ha lokal tilknytning – og ønsket har nå blitt oppfylt.

– Urørt er per dags dato den viktigste portalen for å oppdage ny norsk musikk.

– Samarbeidet med Urørt har bidratt til en rekordstor interesse for å spille på det som tidligere har vært en scene forbeholdt lokale artister, og godt over 200 artister fra hele landet har meldt sin interesse. Urørt er per dags dato den viktigste portalen for å oppdage ny norsk musikk, forteller Aasli og fortsetter:

– Sjangermessig er det et vidt spenn i artistene som er plukket ut, og det er veldig gledelig å konstatere at tre av artistene frontes av kvinnelige artister.

Juryen har bestått av programleder i Urørt Mari Garås Monsson, Tete Lidbom og Trine Aandahl (alle fra Urørt), Kim Aasli og Leiv Aspen fra Pstereo.

Disse spiller på P3 Urørt-scenen på Pstereo:

Svankropp:

Svankropp er et utrolig spennende nytt svensk/norsk prosjekt. Emilie Storaas har tidligere gjort oss nysgjerrig gjennom soloprosjektet. Nå er det hennes magiske vokal og et drømmende og støyete shoegazeunivers som står i fokus. Dette blir definitivt en rå opplevelse på Pstereo. Hør og les mer om Svankropp her.

Woodland:

Det er ikke mange unge norske band som har beina godt plantet i den saftige delta-bluesen, men Trondheimsbandet Woodland er et knallsterkt unntak. Og med vokalist Gisle Solbu i front formidles bandets primale bluesrock på en måte som vil treffe den eldre Led Zeppelin-fanatikeren like hardt som de yngre Jack White-frelste. Hør og les mer om Woodland her.

Short Skirts:

Short Skirts fra Trondheim er et band som gjør sitt aller ytterste for å være en motvekt til overfloden av melankolske band med dype og eksistensielle tekster. Med tøylesløs energi og frisk retro-surfpunk som våpen går gutta inn i kampen mot det “ektefølte” med et overskudd og en lekenhet som vil gjøre de til et unikt skue på Pstereo. Hør og les mer om Short Skirts her.

Blomst:

Blomst spiller refrengsterk, punk-inspirert garasjerock som innbyr til både allsang og moshpit. Trondheimsbandet har allerede vist seg som et svært bra liveband, særlig takket være Ida Dorthea Horpestads rå prestasjoner som vokalist. Rock med pastellfarger! Hør og les mer om Blomst her.

Jagged Vision:

Stavangerbandet Jagged Vision lager en deilig blanding av hardcore og metalcore, toppet med tunge stonerriff. Her finnes ingen regler, bare brutal ærlighet og lekker meloditeft. På sitt nyeste album har de samarbeidet med folk fra både Purified In Blood og Kylesa, nå er de klare for Trondheim. Hør og les mer om Jagged Vision her.

Swanlike:

Notodden er kanskje ikke plassen som er mest kjent for å fostre frem elektropopband, men med Swanlike har byen definitivt fått noe mer å by på enn bluesfestival og råning. Line Kåsa og Halvor Nordal Strand spilte ifjor inn sine første demoer i Trondheim med produsent Erlend Elvesveen. Ett år etter blir de å se med fullt band på Pstereo. Forvent deg varme synther, nydelig vokal og et spennende lydbilde. Hør og les mer om Swanlike her.