– Vi måtte ta mye om igjen

Onsdag leder Karpe Diem Lydverket. Programlederjobben var ikke bare enkel – se hva de slet med her.

– Det vanskeligste var å presentere ting og være blide hele tida. Vi måtte smile sjukt mye mens vi pratet, og på tv synes ikke smil like godt – så vi måtte glise skikkelig, og ta mye om igjen. Det ble så mye smiling at alt ble mye mer feelgood enn det jeg egentlig forbinder med Lydverket, forteller Chirag Patel om jobben som vikar for Asbjørn Slettemark.

Se Karpe Diem slite med å tease sin egen sending i klippet i toppen av saken. 

Stressa før innspilling

Onsdagens sending av Lydverket er viet Karpe Diem i sin helhet. Med nytt album, gode anmeldelser og nylig annonsert spillejobb i Oslo Spektrum, er de utvilsomt ukas mest aktuelle norske band.

Anmeldelse: Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden (5/6)

Anmeldelse: Karpe Diem på Øya (6/6)

Sendingen med Karpe Diem ble tatt opp på Internasjonalen i Oslo sist uke. Chirag legger ikke skjul på at duoen var nervøs.

– Vi er alltid stressa når vi skal på Lydverket. Først og fremst fordi hele innspillingen skjer nede på gulvet med massevis av folk tett innpå. Det blir litt battlerap-følelse over hele greia, sier han. 

– Gjør gjerne flere intervju

I tillegg til å presentere innslag om sitt eget arbeid i studio og spille for Lydverkets seere, intervjuer Karpe Diem  Truls Heggero i sendingen. Den tidligere Lukestar-vokalistene er med på låta “Helseguru” på Kors på halsen…, og rapperne er uttalte fans av mannen med den særpregede stemmen.

– Det å intervjue noen som har laget musikk man elsker om musikken deres, er jo en drømmesituasjon for enhver musikkelsker. Det var helt klart det mest spennende for min del – mye gøyere enn å småprate i kamera. Jeg gjør gjerne flere intervju, sier Chirag.

Karpe Diem intervjuer Truls Heggero på Lydverket (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Hvem klarer seg best?

Etter 12 år i samme gruppe og enda flere som venner, er Magdi og Chirag relativt opptatt av intern konkurranse – på den bra måten.

– Redaksjonen mente at jeg klarte meg best som programleder, men det blir spennende å se hva folk synes. Man vet jo aldri – kanskje de foretrekker karismaløse Magdi i stedet, sier Chirag. 

Asbjørn Slettemark er imponert over begge vikarene.

– De klarte seg veldig bra, selv om de var tydelig nervøse. Det komiske er at de lever veldig opp til forventningene om hvordan de er – Magdi er veldig punktlig og etterrettelig, og ville gå gjennom alt flere ganger, mens Chirag er mer impulsiv. Han trivdes tydelig godt når han begynte å få til ting, den røde lampen lyste og han hadde spotlighten i ansiktet.

Onsdag sendes Lydverket klokka 22.30 på NRK2 (én time senere enn vanlig). 

Karpe Diem vikarierer for Asbjørn Slettemark (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)