– Vi omtales som menns eiendom

Ariana Grande tar kraftig oppgjør med dobbeltmoral og kjønnsroller i åpent brev til fansen.

Den amerikanske artistens tale er klar, nå er hun er lei av dobbeltmoral og kvinnefiendtlighet.

– Hvis en mann har sex, er han en hingst. Hvis en kvinne i det hele tatt snakker om seksualitet åpenlyst, blir hun skambelagt. Hvis en kvinne blir sett med en venn som har penis, blir det umiddelbart antatt at de har sex.

– Jeg tilhører ingen andre enn meg selv

Innlegget er publisert på Instagram, Twitter og Facebook. I hver av de respektive kanalene har Grande mellom 25-40 millioner følgere. Brevet skal være trigget av at hun ved gjentatte anledninger har blitt referert til som «Big Seans eks». Sangeren skriver om kvinnelig selvstendighet.

– Jeg er lei av å leve i en verden der kvinner stort sett blir omtalt som en manns tidligere, nåtidige eller fremtidige eiendom. Å være selvstendig er ikke det samme som å være en bitch. Jeg tilhører ingen andre enn meg selv, skriver popstjernen, som nylig spilte for et stappfullt Oslo Spektrum.

Sandra Lyng på P3 Gull i fjor. Foto: Rashid Akrim / NRK P3
Sandra Lyng er enig med Ariana Grande. Foto: Rashid Akrim / NRK P3

Støtte fra artistkollegaer

Taylor Swift, som for kort tid siden kalte feminismen den viktigste bevegelsen i vår tid, støtter Ariana Grande på twitter.

Her hjemme er Sandra Lyng overbegeistret over at en så stor artist som Grande snakker ut om temaet. Hun kaster seg på budskapet.

– Synes dette er sinnsykt bra! Hun har jo helt rett, dette er en sak som stadig dukker opp, og som stemmer. Det er så bra at en person som så mange ser opp til sier dette.

Sandra Lyng bekrefter at hun har følt på mye av det samme i norsk musikkbransje.

Les hele Ariana Grandes brev under: