Videopremiere: Action The Man

Se den stemningsfulle musikkvideoen til «Evi Spaced», som rapperen helst vil slippe å forklare hva handler om.

I løpet av året kommer Action The Man sitt debutalbum. (Foto: Mads Oliver Øftshus)
I løpet av året kommer Action The Man sitt debutalbum. (Foto: Mads Oliver Øftshus)

Action The Man er en 28 år gammel mann født i byen Doboj i Bosnia-Hercegovina, men som flyttet til regnfulle Bergen i 1993. Det er over 14 år siden Action lagde sin første beat i eJay Hip Hop, men han ble først seriøs med musikken da han var 17-18 år gammel.

Bergensrapperen har flere miksteiper og EPer på samvittigheten, og til høsten kommer Action The Man sitt aller første offisielle album.

«Evi Spaced» er første singel fra kommende ALTFOR GOD FORM, og nå har låten altså fått en kledelig musikkvideo – som P3 har premiere på.

Se musikkvideoen til «Evi Spaced» øverst i saken.

– Blir feil å forklare låten

Action vil ikke røpe altfor mye om hva han mener låten handler om.

– Jeg vil ikke fargelegge andres tanker eller meninger når de hører låten. Jeg liker ikke å forklare låter. Det blir som om låtene bare har én mening og én måte å bli tolket på, og det blir feil, sier rapperen og fortsetter:

– Låten lever ikke hvis ikke det er noen som hører på den. Den er like mye lytteren sin låt som min. Men noe av det jeg synes er fint med låten er at folk finner noe som treffer dem, men det er på forskjellige steder for forskjellige livsstiler.

– Låten har en åpenhet og stemning

Den stemningsfulle musikkvideoen er det Sigurd Fossen og William Glandberger som står bak. De sier det viktigste for dem var å bildelegge låtens stemning på en god og representativ måte:

– Vi hadde lyst til å lage en skildring av hvordan verden og alt rundt oss kan oppleves og føles, og hvor alt springer ut av teksten og stemningen i sangen.

– På mange måter kan man si at det var dette vi så for oss når vi hørte sangen, og med denne musikkvideoen ville vi ikke gi noe bokstavelig eller fortelle en narrativ historie. Låten har en slik åpenhet og stemning rundt seg, og vi ville prøve å konkretisere musikkvideoen minst mulig for at videoen, sammen med sangen, skulle kunne fortsette å ha en slik opplevelse rundt seg.