Videopremiere: Baertur

Brødet er et sentralt tema i Baerturs ferske musikkvideo til sporet «Departure».

Baertur har gitt ut fire album siden starten i 2010. I utgangspunktet er dette soloprosjektet til Ketil Mosnes, som har jobbet med band og artister som Datarock og Annie, men det har utviklet seg fra et innadvendt enmanns-soveromsprosjekt til å bli et liveband.

Et brød-basert univers

Et brød i knipe. Skjermdump, YouTube
Et brød i knipe. Skjermdump, YouTube

Gruppen består av Kjetil Møster (saksofon), Øyvind Solheim (trommer), Knut Andreas Knutsen (gitar og vokal), Eirik Moberg (keyboard og vokal) og Ketil Mosnes (bass og keyboard).

Nå er de aktuelle med en fersk musikkvideo regissert av Sjur Kristian Pollen a.k.a. Sjursjur til sporet «Departure» som du ser øverst i saken.

Hør Baertur i Spotify og WiMP

Vi får vite at idéen til videoen oppsto etter at Mosnes foreslo å ha med et brød i visualiseringen til Pollen.

– Han spurte om vi hadde noen idéer eller ønsker. Jeg sa «jeg tenker at vi kanskje ha må med et brød i videoen». I ettertid er jeg litt usikker på hvorfor jeg sa brød.

– Uansett trigget dette noe i Sjurs hode, og videoens handling er vel en tur inn i hans alternative univers. Et brød-basert univers, forklarer han som også forteller at stanken av pølse hang igjen flere dager etter innspilling.

Baertur-gjengen "samlet". Foto: Promo
Baertur-gjengen «samlet». Foto: Promo

Spiller inn nytt album til våren

Selve låten ble til etter at frontmann Mosnes ga Eirik Moberg – den ene av Baerturs to vokalister – en demoskisse som Eirik Moberg og kompanjong Thomas Slettebø skrev tekst til.

– Deretter fikk vi satt av én dag i studio der hele låten skulle spilles inn og gjøres ferdig. Jeg var forøvrig fraværende under mesteparten av innspillingen, siden jeg dessverre fikk nyrestein og måtte kjøres til legevakta.

Baertur slapp nylig en liveplate, og gjengen skal starte på et nytt studioalbum til våren. – Jeg er jo heldig og har fått med meg noen av mine favorittmusikere i Bergen. Vi er alle ganske travle med ymse andre prosjekter, men satser på å sette av tid til gjøre en del konserter, avslutter Mosnes.