Videopremiere: Charlotte Qvale & Thomas Eriksen

Den vakre duetten med Charlotte Qvale og Thomas Eriksen har allerede vært flere uker på P3s A-liste. Sjekk ut den nye musikkvideoen til “The Fire”!

Da jeg var sju år gammel, stod min far og mor i oppkjørselen med brede smil og et 101 år gammelt piano surret fast på tilhengeren. Pianoet hadde de kjøpt fra kantinen på Petterøes Tobakksfabrikk. Jeg forelsket meg i det sure, skjønne instrumentet og musikken som haltet seg ut av det – og forelskelsen ser ut til å vare evig.

Slik beskriver Charlotte Qvale sitt første ordentlige møte med musikken, på sin Urørt-profil. I musikkvideoen til den P3-listede poplåta “The Fire”, får vi se Qvale, hennes duettpartner Thomas Eriksen og en liten jente, som kaster diverse gjenstander på et bål.

Sjekk ut musikkvideoen øverst i saken.

– For meg speiler den teksten og følelsen i låten på en kjempefin måte, den forteller en egen historie, men som mange kan kjenne seg igjen i. Selv om kanskje ikke alle hadde Thomas Eriksen-plakater på rommet da de var små, forteller Eriksen.

En personlig låt

– Låta handler om at når man har ødelagt alt, må man bare sette fyr på hele greia, la det brenne ned, og se om det eventuelt finnes noe igjen i ruinene, forteller Qvale.

Charlotte Qvale i musikkvideoen til "The Fire". (Foto: Skjermdump)
Charlotte Qvale i musikkvideoen til “The Fire”. (Foto: Skjermdump)

Musikkvideoen til “The Fire” er spilt inn på Abildsø, i Maridalen og på St. Hanshaugen, og den kvinnelige halvdelen av duetten forteller at hun ikke ville la hvem som helst regissere den.

– “The Fire” er en personlig låt for meg, og jeg følte at videoen trengte en regissør som snakket samme språk som låta gjør, og som også kunne være i stand til å underbygge stemningen i den. Regissør Magne Pettersen har skrevet manus, og sammen med sin faste makker, fotograf Martin Edelsteen, synes jeg han har klart å lage en video som både er rytmisk og emosjonell.

Måtte rive seg i håret av glede

Thomas Eriksen og Charlotte Qvale har samarbeidet i flere år, og “The Fire” var i utgangspunktet ikke ment som en duett. Men plutselig gikk det opp for Qvale at den kanskje burde være det, med Eriksen som eneste tenkelige duettpartner.

– Han har en fantastisk musikalitet og en sterk innlevelsesevne, og da låta en kveld lå i innboksen min med hans vokal på, måtte jeg rive meg i håret av glede over hvor fint det låt.

Charlotte Qvale og Thomas Eriksen. (Foto: Skjermdump)
Charlotte Qvale og Thomas Eriksen. (Foto: Skjermdump)

Og Qvale kan fortelle at det var litt spesielt å late som hun var kjæreste med en så god venn.

– Å kline med en veldig god kompis gjorde meg ganske stressa i forkant, og litt flau i etterkant. Men akkurat i øyeblikket var det faktisk uproblematisk. Han er jo flink til å kysse, så jeg fikk ikke varige mén, da.

Les flere saker om: Charlotte Qvale | Thomas Eriksen

Eriksen er enig i at det var merkelig å kline med en god venninne foran kamera og folk som stod og så på, men det gikk fint etter litt veiledning.

– Jeg må si at det gikk bedre enn forventet, Charlotte er jo skuespiller og har mye erfaring. Jeg er litt grønn på det feltet, men når man får en innføring i hva settingen er av regissøren, og når man står der og spiller en rolle, så er det bare å sette seg så godt inn i den som mulig. Selv om jeg aldri har sett Charlotte så flau.