Videopremiere: Comet Kid

Sjekk ut oslobandets ferske musikkvideo, «Diamonds».

Debutalbumet Roots ble sluppet i januar i år, og nå er karene i Comet Kid klare med en musikkvideo til et av gruppens mest populære spor, «Diamonds».

Bandet, som består av Alexander Hoddevik (gitarist), Andreas Kjøll (vokal), Filip Fjellberg (trommer), Theodor Peterson (kontrabass), ble etablert et år siden. For en snau måned spilte det melodiøst anlagte rockebandet på by:Larm til gode skussmål. Sommeren er planlagt med festivaljobber, blant annet får man se gjengen spille på Vinjerock, Slottsfjell og Miniøya.

Hør Roots i Spotify og WiMP:

Tilfeldighetens spill

«Diamond»-videoen forteller mange historier, blant annet den om hvordan karene i bandet møttes og hva det har betydd for dem.

– Musikkvideoen består av fire forskjellige historier og vi håper at folk kjenner seg igjen i de følelsene karakterene har. Ofte føler man livet er ganske forutbestemt, mens andre ganger igjen kan man ikke forstå hvor tilfeldig det kan være – at man har null kontroll på det som skjer, man bare løper til det stopper opp, skriver bandet til P3 i en mail som føyer til at de skal til Stockholm i mai for å spille inn en livevideo.

Comet Kid. Foto: Renate Madsen
Comet Kid. Foto: Renate Madsen

Åpen for tolkning

– Da vi først fikk tilsendt Comet Kids idé til musikkvideo, ble vi møtt med en lang, detaljert og kompleks handling. Vi lurte først på om det egentlig var en musikkvideo de var ute etter, eller en komplisert spillefilm på to timer. Men etter et par runder med forenklinger og drøfting fant vi ut at idéen var langt fra umulig, forteller videoregissør Sigurd Fossen fra [Fill In] Productions og legger til:

– Andreas (vokalist) legger alltid noe dypt bak hver setning, og vårt mål var å få dette ut på en mest mulig riktig måte, samtidig som vi også ville la videoen være åpen for tolkning. Målet er at tankene skal spinne videre i hodet til seeren etter at man har sett videoen.