Videopremiere: Den Svenska Björnstammen

Det svenske kollektivet er ute med fersk låt. Se den hjemmelagde musikkvideoen her!

Når syv gutter fra Norrkøping, bedre kjent som Den Svenska Björnstammen, nå slipper sin nye plate I forhållande till gjør de det som et av Sveriges største band.

De svenske gjøglerne har allerede herjet med låta «Vart jag mig i världen vänder» fra 2012, som tok både nordmenn og partysvensker med storm. Nå er de ute med sin nye singel «Hatar allt» med tilhørende hjemmelagd musikkvideo.

Hjemmelagd musikkvideo

Istedet for å blåse hele budsjettet på innspillingen av den ferske videoen, kjøpte de heller maling og tremateriale. I den hjemmelagde videoen kan man se hvordan de sju medlemmene i bandet sveiser bort taket på en Volvo 450, for så å sage, skru og hamre sammen en rødmalt hytte, komplett med balkong og blomsterkasser som de monterer på chassiseet.

Videoen sier en del om hvordan Den Svenska Björnstammen fungerer. Allerede fra begynnelsen var de nemlig like mye et viltvoksende kunstnerkollektiv som en musikkgruppe.

– Vi har alltid gjort en rekke forskjellige ting på hver vår kant, og ønsket å ha et felles navn som vi kunne gjøre alt under. Musikk, filmer, bøker, bilder og programmering. Da vi startet opp kunne ikke en gang alle i bandet spille noen instrument, sier Mattias.

Se den ferske musikkvideoen til «Hatar Allt»:

Enda mer dansbart

Deres forrige singel «Vart jag mig i världen vänder» solgte de til seksdobbel platina og ble med over 70 millioner streams, et av de mest populære svenske bandene på Spotify. Likevel er det fortsatt nesten ingen som aner hvem medlemme i bandet faktisk er.

Les mer om Den Svenska Björnstammen her.

23. april slipper de likevel sitt sitt nye album I forhållande till, som har fått et sterkere uttrykk. Poplåtene er mer finstemte, mens det dansbare materialet er enda mer dansbart.

– Platen er generelt med grundig og gjennomført. Vi var i stand til å ta oss tiden vi trengte uten å måtte stresse, sier Kim.

– Sammenlignet med det forrige albumet er vi bedre musikere nå. Vi lærte mye gjennom å spille inn et album og gjøre 75 konserter, legger Dan til.