Videopremiere: Dylan Mondegreen

Sjekk den lekre videoen til singelen «The Heart Is A Muscle».

21. september er det duket for tredje langspiller fra den sofistikerte norske popsnekkeren Børge Sildnes, bedre kjent under artistnavnet Dylan Mondegreen. Det selvtitulerte albumet er gjort i samarbeid med blant andre Saint Etiennes faste produsent Ian Catt, og en voksende fanbase i Japan vil få sitt når Dylan Mondegreen legger ut på turné der i oktober.

Men først: Videopremiere. Vi har gleden av å presentere «The Heart Is A Muscle», som ifølge Sildnes handler om at smerten går over.

– Enkelt fortalt handler låta om at kjærlighetssorg ikke er verdens undergang, og at man – etter hvert som den er i ferd med å gi seg – skjønner nettopp dette, forteller han til P3 Musikk.

Regissøren, Katalina Bakradze, er fra Tbilisi i Georgia, der videoen også er filmet. Børge Sildnes fant regissøren via nettet.

– Jeg oppdaget henne gjennom Vimeos «staff picks», og likte veldig godt fargebruken og hennes litt subtile historiefortelling. Jeg kontaktet henne, og hun likte låten svært godt.

Noen millionbudsjettsvideo er «The Heart Is A Muscle» et stykke unna å være – og det var heller ikke noe mål.

– Ønsket mitt var å lage et litt drømmende portrett. Jeg plukket ut hovedrolleinnehaveren. Den eneste andre føringen var at vinylutgaven av plata skulle være med. Den ble i hui og hast sendt med UPS, og denne forsendelsen utgjorde en seksdel av totalbudsjettet, sier Sildnes, og legger til:

– Jeg er veldig fornøyd med videoen. Den kler stemningen i låta. Den er smakfullt filmet, klippet og fargelagt. Historien er enkel og kommer ikke i veien for musikken.

Dylan Mondegreen – «The Heart Is A Muscle»:

Dylan Mondegreen spiller konsert på John Dee 14. oktober.