Videopremiere: Ine Hoem

Under innspillingen av «This Year» oppsto det søt musikk mellom hovedrollene. Snurr film!

Du har kanskje hørt Ine Hoems «This Year» på radio den siste måneden – eller i videoen fra barnebryllup-kampanjen til Plan Norge, som er sett av et par millioner mennesker. Nå er den offisielle musikkvideoen her!

Ble kjærester på sett

Under innspillingen var det ikke bare låta til Hoem som sto i fokus – det oppsto også søt musikk på sett. Hovedrollene i videoen spilles av Iben Aam (15) og Fredrik Kristiansen (16).

De som jobbet bak kamera hadde lagt merke til at de to unge skuespillerne hadde en god tone seg imellom.

– Når man lager film blir det ofte en del venting for skuespillerne, så de fikk tilbragt mange timer sammen mens de ventet på å gå i opptak, forteller Hoem.

– Vi begynte å se små tegn på en mulig forelskelse allerede første innspillingsdag. Men vi ble ganske overrasket når vi fikk vite noen få uker etter opptak at de faktisk hadde blitt sammen!

– Absurd kontekstIneHoem-Presspic2013

Hoem forteller at sangteksten er veldig personlig, men at ikke alt i teksten passer henne bokstavelig talt. Derfor synes hun det var fint å la videoen handle om noen andre.

– Konteksten er muligens litt absurd, men hovedbudskapet er at man ikke alltid ser det man har. At man bør stoppe opp og gi seg selv et klapp på skuldra og si «hei, dette er jo egentlig ganske bra». Det synes jeg videoen formidler godt, sier hun.

Sangteksten var lett å skrive for henne, som selv alltid har store visjoner for hva hun skal få til i løpet av et år.

– Vi har så mange planer og mål, men vi får ikke alltid gjennomført det. Jeg skrev sangen for å si at man kan være happy for det man har gjort og klart, og så heller glede seg til det som kanskje kommer. Det er egentlig en lykkelig slutt på teksten. Everything stays the same, sier hun.

– …Det er kanskje bra, det?

«This Year» er første singel fra debutplata til Ine Hoem, som slippes og følges av en tre ukers releaseturné. For et års tid siden var hun på besøk hos Christine i P3. Der covret hun juleklassikeren «Walking in the Air» og spilte The Xx-inspirerte «When We Collide», fra en tidligere EP: