Videopremiere: Jaa9 & OnklP

Se musikkvideoen til rapduoens nye singel «Full forvandling».

Onkl P og Jaa9 på Lydverket-innspilling. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Onkl P og Jaa9 på Lydverket-innspilling. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Rap-veteranene Jaa9 og OnklP er aktuelle med en fersk musikkvideo til sporet «Full forvandling», som du ser lengst nede i saken.

I år er det ti års-jubileum på Bondegrammatikk og seks album senere kjører gutta ut musikk i kjent 9&P-stil. I denne omgangen tar sporet «Full forvandling» et oppgjør med det artistene kaller «duckface-eraen».

For fremtidige smeller

Hvor ofte skjer det dere skisserer i låten? At damene på sosiale medier legger ut flatterende bilder, men at virkeligheten viser noe helt annet?

– Det skjer hele tiden. Resultatet er en masse forvirring over hele linja. Vi er offisielt inne i duckface-eraen. Dette er en låt for alle som har røket på en smell, eller gjerne vil slippe en lignende smell. Og for alle søte jenter der ute, med eller uten andefjes, vi er glad i dere alle, skriver OnklP i en mail til P3 Musikk.

Politiker som flotter seg i kjole

Hvis man følger nøye med på videoen, ser en at Høyre-politiker Terje Bratland har «sneket seg» inn i innspillingen. Han er ikke uniformert som en politiker, men for anledningen en røslig kar i drag. Duoen var ikke informert.

– Dette var vi ikke klar over. Vi kan ikke få stresset det nok: Jaa9 og OnklP driver ikke med politikk, og spesielt ikke høyrepolitikk. Spør du meg kan tjukken finne en annen arena og flotte seg i kjole. For eksempel et sted hvor det ikke ser ut som vi co-signer hans partipolitikk, eller noen andres for den saks skyld.

I «Ekkel uten truse» fikk vi servert et par finfine bilder av det kvinnelige kjønnsorganet. Er «Full forvandling» en slags oppfølger?

– Ikke direkte. I «Ekkel uten truse» har vi allerede passert det stadiet hvor vi blar i igjennom profilbilder. «Full forvandling» er preventivt arbeid for å hjelpe mennesker unngå ekkel uten truse-situasjoner.

«Full forvandling»: