Videopremiere: Jaga Jazzist

Se livevideoen til uutgitte «Prungen» her!

Lars Horntveth. (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK)
Lars Horntveth. (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK)

P3 Musikk har eksklusiv videopremiere på «Prungen», Jaga Jazzists eneste helt nye låt på det forestående livealbumet Live with Britten Sinfonia. Lars Horntveth, bandets nøkkelmedlem, sendte oss i redaksjonen en mail fra andre siden av Atlanteren hvor han snakker ut om det nye låten og samarbeidet med britene i Britten Sinfonia.

I Oslos storstue

– Å spille med Britten Sinfonia på Rockefeller var en vanvittig opptur for Jaga. Rockefeller er vår og Oslos musikklivs storstue og vi var heldige som fikk gjort gode opptak av konserten som var i september. Den er klippet av Carsten Anniksdal. Det er enkel innspilling med seks goPro-kameraer som står spredt rundt på scenen og ute i salen. Et noe begrenset utgangspunkt, men som Carsten fikk til å funke superbra.

Det eksperimentelle jazzbandet, som i 2010 mottok en Spellemann-pris, består av ni medlemmer. Gruppen har internasjonal suksess, mye takket være 2002-albumet A Livingroom Hush som BBC kåret til årets album.

Fusjon av Daft Punk og Zappa

Live with Britten Sinfonia blir første utgivelse fra gjengen siden One-Armed Bandit som stammer fra 2010. Det nye kuttet, som du hører litt lenger ned i saken, og var egentlig tiltenkt en annen rolle.

– «Prungen» er en helt ny låt som var ment for det neste studioalbumet til Jaga. Men vi syntes den var såpass kul at vi ville ha den med på denne liveplata. Inspirasjonskildene er ganske tydelige i mitt hode. Mulatu Astatke, Dungen og en slags orkesterfusjon av Daft Punk og Frank Zappa. Et symfoniorkester er seig materie og såpass rytmisk musikk er hard kost, men uansett superfett og energisk å spille live, skriver Horntveth.

Jaga Jazzist – «Prungen» (Live with Britten Sinfonia)